Sledeće AirPods Pro proveravaće zdravlje sluha i meriti telesnu temperaturu?


Nove AirPods slušalice će dobiti funkciju za zdravlje sluha, podržanu od strane iOS-a 17, koja može proveriti potencijalne probleme sa sluhom korisnika i može odrediti telesnu temperaturu putem ušnog kanala, prema izveštaju Marka Gurmana iz Bloomberga u današnjem Power On biltena. Takođe navodi da će svi novi Apple slušalice imati USB-C, i da kompanija planira nove modele AirPods Pro i AirPods Max - ali ne veruje da će nove hardverske verzije biti dostupne uskoro.

AirPods već podržavaju audiograme - audio profile koji informišu AirPods o mestima na kojima je sluh najslabiji kako bi se podešavali prema sposobnostima sluha korisnika. Trenutno je moguće generisati audiogram uz pomoć aplikacije Mimi, koju bi Apple ugradio u svoj operativni sistem kao svoju funkciju za testiranje sluha.

Druge bežične slušalice takođe imaju slične mogućnosti. Jabra Elite 75t je 2020. godine dodao funkciju nazvanu MySound koja kreira prilagođene zvučne profile nakon reprodukcije serije tonova u svakom uhu i pozivanja korisnika da dodirnu ekran kada čuju zvuk, dok su slušalice Nothing Ear 2 lansirane ove godine sa sopstvenim testom sluha i funkcijom prilagođenog zvuka.

Gurman kaže da Apple takođe istražuje mogućnost pozicioniranja AirPods kao slušnih pomagala, s obzirom na to da je FDA odobrila prodaju slušnih pomagala bez recepta.

Takođe, Gurman je dodao da bi budući AirPods mogli meriti telesnu temperaturu putem ušnog kanala. Glasine o tome da će Apple to učiniti postoje još od kraja 2021. godine, a Apple Watch Series 8 je prošle godine uveo sličnu funkciju, mada se koristi samo za praćenje menstrualnog ciklusa.

Proširenje praćenja temperature na AirPods moglo bi biti preciznije, kaže Gurman, i potencijalno bi omogućilo Appleu da tačnije obavesti korisnika ako počne da se razboljeva. Gurman nije rekao da li će ova funkcija biti ekskluzivna za AirPods Pro, ali je verovatno.

Loše vesti iz Power On biltena su da ažurirani AirPods Pro možda neće uskoro biti dostupni. Gurman veruje da su nove zdravstvene funkcije "nekoliko meseci ili čak godina udaljene" i da, iako će USB-C AirPods možda uskoro biti dostupni, AirPods Pro sami po sebi imaju ciklus osvežavanja od tri godine. Uzorak od dva modela nije dovoljan da se to uvek potvrdi, ali činjenica da su AirPods Pro 2. generacija pušteni tek prošle godine ne obećava novi model ove godine.

S druge strane, analitičar lanca snabdevanja Ming-Chi Kuo je u martu izjavio da očekuje USB-C verziju AirPods Pro kasnije ove godine, u drugom ili trećem kvartalu, i da Apple nema planove za originalni oblik AirPods ili za masivnije AirPods 3. Moguće je da će novi hardver biti samo nova futrola sa ažuriranim priključkom za punjenje, slično tome kako je Apple uveo zasebnu MagSafe futrolu za AirPods Pro 2021. godine.

Kuo je takođe predvideo u januaru da će uskoro biti dostupni AirPods za 99 dolara i novi set AirPods Max slušalica, već sledeće godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.