Stigao WhatsApp za pametne satove sa Wear OS-om


WhatsApp je zvanično lansirao stabilnu verziju svoje posebne aplikacije za pametne satove koji rade na Wear OS 3 i novijim verzijama. Ova najava dolazi nakon što je beta verzija puštena pre nekoliko meseci. Nova aplikacija, koja je prvi put najavljena na Google I/O 2023, omogućava korisnicima da ostanu povezani s drugima čak i bez svojih pametnih telefona.

Aplikacija je posebno korisna za pametne satove s mogućnošću LTE i podrškom za eSIM, jer omogućava korisnicima da iskoriste mobilnu povezanost. Nudi različite mogućnosti interakcije, uključujući glasovne poruke, emodžije, običan tekst i brze odgovore. Pre nego što je ova verzija bila dostupna, korisnici Wear OS-a su mogli samo odgovarati na WhatsApp poruke, ali nisu mogli slati glasovne poruke.

Prema The Verge, ovaj tajming je strategijski usklađen s predstojećim lansiranjem Samsungove nove Galaxy Watch 6 serije 26. jula. Samsung i Google su sarađivali na poboljšanju Wear OS-a, a dodavanje popularnih aplikacija poput WhatsApp-a očekuje se da privuče više Android korisnika i doprinese zadržavanju korisnika.

Vredno je napomenuti da još uvek ne postoji posebna aplikacija WhatsApp-a za Apple Watch. Međutim, WhatsApp je značajno proširio podršku za platforme, nudeći aplikacije za telefone, Android tablete, računare i veb.

Kako prenosi India Today, direktor WhatsApp-a, Will Cathcart, potvrdio je lansiranje i funkcionalnost nove aplikacije u postu na aplikaciji Meta Threads. Mark Zuckerberg je pozdravio ovaj korak, što ukazuje na podršku Meta za ovaj razvoj.

Meta je nedavno predstavila nove funkcije kako bi poboljšala ukupno iskustvo razgovora putem WhatsApp-a. Korisnici sada mogu slati tekstove bez potrebe da sačuvaju brojeve, čime se pojednostavljuje proces pokretanja razgovora.

Takođe, korisnici mogu personalizovati svoj izgled tokom video poziva na Messengeru i Instagramu pomoću animiranih Meta Avatar-a, dodajući dodir zabave i kreativnosti svojim interakcijama.

Dok WhatsApp širi svoje prisustvo na tržištu nosivih uređaja, otvaraju se nove mogućnosti za korisnike da ostanu povezani i komuniciraju bez problema sa svojih pametnih satova. Sa kombinacijom poboljšane funkcionalnosti Wear OS-a i posebne aplikacije WhatsApp-a, korisnici mogu uživati u integrisanijem i praktičnijem iskustvu razgovora na svom zglobu, što dodatno briše granice između pametnih telefona i nosivih uređaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.