Svi iPhone 15 modeli će imati kameru od 48MP sa hibridnim sočivom?


iPhone 15 serija donosi revolucionarnu kameru koja će podići fotografiju mobilnih telefona na potpuno novi nivo. Prema najnovijim glasinama, svi modeli u ovoj seriji, uključujući standardni iPhone 15 i iPhone 15 Plus, imaće impresivnu kameru od 48 megapiksela, obećavajući superiornu kvalitetu slika za svakodnevne korisnike.

Očekuje se da standardni modeli imaju napredan senzor slike CMOS (CIS) veličine 1/1,5 inča, dizajniran za snimanje više svetla i pružanje poboljšane reprodukcije boja u uslovima slabog osvetljenja. Ova poboljšanja nesumnjivo će rezultirati boljim rezultatima fotografisanja čak i u izazovnim uslovima osvetljenja.

Uzbudljiv dodatak za ne-Pro modele je režim 2X, koji ima za cilj poboljšati portretnu fotografiju simulirajući perspektivu ljudskog oka. Očekuje se da će ovaj režim proizvoditi realističnije i manje izobličene slike, pružajući korisnicima užitak u fotografisanju.

Iako standardni iPhone 15 i iPhone 15 Plus modeli mogu imati nešto manji senzor u poređenju s Pro verzijama, njihov CIS veličine 1/1,5 inča ipak predstavlja značajan porast od 27% u odnosu na prethodne modele iPhone 14. I dok će profesionalci možda primetiti razliku u određenim situacijama fotografisanja, prosečni korisnik može očekivati značajno poboljšanje u kvalitetu slike.

Nedavni procurili podaci na Twitteru od strane korisnika RGcloudS sugerišu da će iPhone 15 modeli imati novi hibridni dizajn sočiva za njihovu glavnu kameru, koji će se sastojati od jednog staklenog elementa i šest plastičnih elemenata. Ovaj dizajn sa otvorom od f/1,7 obećava poboljšanu fotografiju pri slabom osvetljenju apsorbujući do 20% više svetla u odnosu na modele iPhone 14 Pro. Iako postoje zabrinutosti oko mogućeg smanjenja otvora blende na ne-Pro modelima, očekuje se da će hibridno sočivo i A16 Bionic čip nadoknaditi bilo kakve razlike u performansama.

Odluka Apple-a da implementira ove nadogradnje kamere na standardnim modelima navodno se zasniva na saznanjima o prodaji iPhone 14 modela. Iako ne-Pro iPhone 15 modeli neće imati telefoto sočiva za optički zum ili LiDAR skener, ukupna poboljšanja u tehnologiji kamere verovatno će privući širu publiku i pružiti impresivno iskustvo fotografisanja za svakodnevne korisnike.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.