TikTok protiv Threads-a i Twitter-a: Uveli tekstualne objave


TikTok korisnici sada mogu objavljivati ažuriranja bazirana na tekstu pored videa i serija fotografija - baš kao što platforme poput Meta's Threads ciljaju da se takmiče sa dominacijom mikroblogovanja na Twitteru.

Tekstualni postovi izgledaju slično kao Instagram priče vizualno: korisnici mogu dodavati boju pozadine, uređivati izgled teksta i dodavati muziku i nalepnice na post. Postovi imaju ograničenje od 1.000 karaktera. Ostali korisnici takođe mogu interagovati sa postom na sličan način kao sa videom - stvarajući svoj video na osnovu posta, odgovarajući na post i komentarišući ga.

Činjenica da kompanija odgovorna za talas kratkih video sadržaja sada dodaje opciju teksta je veoma interesantna, ali i vreme kad se to dešava je vredno napomenuti. Platforme poput Threads, Bluesky, Mastodon i mnoge druge pokušavaju da se pozicioniraju kao moguća zamena za Twitter - ili bar nešto što približno odgovara onome što je činilo Twitter zabavnim. Međutim, kako platforma sve više gubi funkcije, promet, pa čak i svoj ikonični simbol - plavu pticu, prostor za druge aplikacije da zauzmu tu poziciju je otvoren. TikTok izgleda da je barem malo zainteresovan.

Meta, TikTok-ov glavni konkurent u kratkim video sadržajima, imao je rekordan broj aktivnih korisnika nakon izlaska Threads ranije ovog meseca. Međutim, da li će ova popularnost ostati? Broj dnevnih aktivnih korisnika je naglo opao od svog vrhunca, a nedostatak kanala sa sadržajem koje korisnik prati je odvratilo neke ljude (Meta tvrdi da rade na tome).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.