Ukida se podrška za Google Play usluge za Android KitKat


Jedno od najslađih ažuriranja Google operativnih sistema, Android KitKat 4.4, više neće biti podržano od strane Google Play usluga. Poruka je stigla sa Android Developers Bloga, gde je otkriveno da API nivoi 19 i 20 neće dobiti verzije APK-a izvan 23.30.99, počevši od avgusta 2023. godine. To znači da uređaji sa KitKatom neće dobiti najnoviju verziju Play Store-a, što će suštinski onemogućiti korisnicima da ažuriraju aplikacije, a njihovi uređaji će postepeno postati neupotrebljivi.

Android KitKat je uveo ažuriranja koja su i danas važna, više od deset godina nakon lansiranja ovog operativnog sistema. Sistem je doneo poboljšanja u performansama uređaja sa ograničenim resursima i otvorio put za ono što je danas Android GO - pravilna iteracija OS-a za smartfone sa slabijim performansama.

KitKat je bio prvi Android koji je omogućio korisnicima da sami biraju svoj launcher, uveo je reprodukciju video zapisa u punom ekranu, UI elementi su postali transparentni prvi put, a konačno je postojala i podrška za IR blaster. Takođe smo videli rast NFC funkcionalnosti, a ovo je tehnologija koja danas omogućava plaćanje putem smartfona, pokretanje automobila i otključavanje kuća.

Trenutno, aktivni uređaji sa Android KitKat 4.4 čine manje od 1% ukupnih mobilnih uređaja, što je potpuno razumljiv potez od strane Google-a, iako smo emotivno i nostalgično gledamo kraj jedne od naših omiljenih verzija Androida.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.