WhatsApp poboljšava privatnost korisnika u najnovijem beta ažuriranju


WhatsApp aktivno uvodi brojne nove funkcije, signalizirajući promenu u odnosu na prethodno stanje kada su ažuriranja bila retka. U prošlosti, aplikacija je značajno razlikovala između iOS i Android platformi. Međutim, nedavne promene imaju za cilj da unificiraju korisničko iskustvo pružajući dosledne i pojednostavljene interfejse za obe operativne sisteme.

Najnovije ažuriranje WhatsApp-a (verzija 2.23.16.6) uključuje dve značajne bezbednosne funkcije. Prvo, korisnici će se susresti sa posebnim ekranom za bezbednost kada prime poruke od nepoznatih brojeva, koji nudi mogućnost blokiranja kontakta ili prijavljivanja WhatsApp-ovom timu za modifikaciju. Bezbednosni ekran takođe pruža korisne savete za osiguranje sigurnosti razgovora, kao što je provera informacija u profilu.

Drugo, ažuriranje uvodi funkciju privatnosti koja sprečava pošiljaoca da zna kada je njegova poruka pročitana. Ova funkcija se primenjuje kada je opcija "pročitajte potvrde" omogućena, a pošiljalac neće dobiti obaveštenje dok primalac ne odgovori ili ne doda kontakt u svoj adresar, pružajući dodatni sloj privatnosti. Ove bezbednosne funkcije će pomoći korisnicima, s obzirom na to da WhatsApp sada omogućava slanje poruka nepoznatim kontaktima bez čuvanja njihovih brojeva.

Trenutno, ove bezbednosne alatke su dostupne odabranom grupi beta testera koji su instalirali najnovije beta ažuriranje WhatsApp-a sa Google Play prodavnice. Kompanija planira da postepeno proširi ove bezbednosne funkcije na širu publiku u bliskoj budućnosti.

Nedavna ažuriranja WhatsApp-a nisu se samo fokusirala na sigurnost korisnika, već i na poboljšanje korisničkog iskustva. Jedno od primetnih ažuriranja uključuje usklađivanje sa smernicama Material Design 3, s ciljem pružanja modernijeg i vizualno privlačnijeg interfejsa svojim korisnicima.

WhatsApp takođe radi na drugim funkcijama, poput nedavno uvedene funkcije za video poruke, slično glasovnim porukama, kao i podrške za pametne satove Wear OS. Prethodno beta ažuriranje takođe uključuje funkciju za brže kreiranje grupa i funkciju za animirane avatare radi unapređenja personalizacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.