WhatsApp uvodi mogućnost deljenja videa visoke rezolucije


WhatsApp, popularna platforma za slanje poruka, sprema uzbudljivu novu nadogradnju za svoje korisnike Androida. Nadolazeća verzija 2.23.14.10, trenutno dostupna beta test korisnicima putem Google Play Beta programa, donosi visoko očekivanu funkciju: mogućnost slanja video zapisa visokog kvaliteta.

Nakon nedavno uvedene opcije za visokokvalitetne fotografije, WhatsApp sada proširuje tu mogućnost i na video zapise. Sa novom nadogradnjom, korisnici će pronaći praktično dugme unutar uređivača crtanja koje im omogućava deljenje videozapisa poboljšane kvalitete. Dimenzije video zapisa će biti očuvane, ali će se primeniti blaga kompresija, što rezultira boljom ukupnom kvalitetom.

Važno je napomenuti da opcija visokog kvaliteta za video zapise nije postavljena kao podrazumevana postavka; korisnici će morati ručno je odabrati svaki put kada žele da podele video zapise poboljšane kvalitete. To omogućava korisnicima da imaju kontrolu nad postavkama deljenja video zapisa. Kako bi identifikovala video zapise visoke kvalitete, WhatsApp automatski dodaje oznaku u balon poruke, slično postojećoj funkciji za visokokvalitetne fotografije. To olakšava primateljima prepoznavanje kada je video zapis poslat u poboljšanom kvalitetu.

Iako je funkcija deljenja video zapisa visokog kvaliteta trenutno ograničena na odabrane beta testere, postupno će se proširiti na više korisnika u narednim nedeljama. Korisnici mogu proveriti dostupnost funkcije tako što će odabrati video zapis veće veličine, budući da opcija visokog kvaliteta možda neće biti vidljiva za manje datoteke.

Važno je napomenuti da ova funkcija trenutno nije dostupna za deljenje video zapisa putem statusnih ažuriranja. Međutim, WhatsApp beta korisnici za iOS takođe mogu očekivati podršku za video zapise visokog kvaliteta, a dalja obaveštenja će uslediti kako se nadogradnja bude proširivala.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.