Analitičar: Apple će odložiti isporuku iPhone 15 Pro Max modela do oktobra


Očekuje se da će Apple predstaviti seriju iPhone 15 u septembru, a član porodice Pro Max će biti prvi pametni telefon sa periskopskom kamerom. Međutim, prema tvrdnjama jednog analitičara, ova karakteristika sada može izazvati kašnjenje jer navodno Sony nije u mogućnosti da pravovremeno isporuči dovoljno senzora.

Očekuje se da će ovaj poremećaj pomaknuti isporuku iPhone 15 Pro Max modela unazad za četiri nedelje, kako je navedeno u izveštaju "major equity analyst note" koji je preneo 9to5Mac.

Obaveštenje o seriji Apple iPhone 15 se očekuje 13. septembra, sa otvaranjem prednaručivanja 15. septembra, a isporuke bi trebalo da počnu sedam dana kasnije. Međutim, sa očekivanim kašnjenjem od tri do četiri nedelje, isporuke Pro Max modela bi mogle biti pomaknute između 6. i 13. oktobra.

Kašnjenja u proizvodnji nisu ništa novo za Apple - iPhone XR je stigao kasnije od serije XS zbog zakašnjenih isporuka komponenti kompaniji Pegatron. Isto se desilo dve godine kasnije, kada su iPhone 12 mini i iPhone 12 Pro Max morali ustupiti mesto iPhone 12 i iPhone 12 Pro modelima.

Bilo je izveštaja da isporuke ekrana kasne, jer proizvođači OLED ekrana LG i BOE nisu mogli da isprate zahteve, što je primoralo Apple da poveća tražnju od strane Samsunga. Međutim, poslednjih nekoliko nedelja nismo čuli ništa o ovom problemu, što sugeriše da je Cupertino uspeo da reši ovu situaciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.