Apple pristao da isplati 65 dolara korisnicima


Apple se suočava s tekućom sudskom tužbom poznatom kao "Batterygate Lawsuit", u kojoj su korisnici tužili kompaniju nakon što su se suočili s problemima s usporavanjem performansi na uređajima nakon ažuriranja iOS-a. Tužba je možda postigla nagodbu, prema kojoj će Apple uskoro isplatiti novac svojim otprilike 3 miliona vlasnika iPhone uređaja koji su podneli zahtev.

Šta je Batterygate Lawsuit?
Za one koji nisu upoznati, korisnici iPhone-a su počeli da se suočavaju s problemima usporavanja performansi na svojim telefonima nakon ažuriranja iOS-a 2017. godine. Apple je odgovorio priznavši da se performanse iPhone uređaja usporavaju kako baterija degradira. Pošto korisnici nisu bili obavešteni o tome pre kupovine, korisnici iPhone-a su tužili kompaniju zbog nedostatka transparentnosti u vezi s promenama u performansama uređaja. Osećali su se prisiljenima da kupe najnoviji iPhone kako bi imali stabilne performanse i trajanje baterije. Ovo je kasnije nazvano "Batterygate Lawsuit".

Ko je eligible za zahtev?
Vlasnici iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus i prvog generacijskog iPhone SE uređaja koji koriste iOS verziju 10.2.1 ili noviju, a koji su podneli zahtev 2020. godine, biće eligible za kompenzaciju.

Koliko Apple plaća?
Za one koji se pitaju, iznos koji će kompanija isplatiti otprilike 3 miliona pojedincima koji su podneli zahtev biće oko 65 dolara svakom. Može biti i veći, čak do 90 dolara, zavisno o broju podnetih zahteva.

Još uvek nije jasno kako će ljudi dobiti novac iz nagodbe ili kada mogu očekivati da ga prime. Moraćemo sačekati da Apple izda zvaničnu izjavu. Ostanite u toku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.