Dropbox ukida neograničeno skladištenje zbog zloupotreba


Ako pogledate oko sebe među najboljim opcijama za skladištenje u oblaku, giganti poput Microsofta i Google-a već su se oprostili od svojih planova za neograničeno skladištenje. Sada je i Dropbox sledio ovaj trend. Nedavno je Dropbox objavio da revidira svoju politiku skladištenja kao odgovor na primetno povećanje ne-poslovno orijentisanog korišćenja svog plana za neograničeno skladištenje.

Prvobitno dizajniran da podrži poslovne korisnike, najviši nivo Dropbox plana pružao je neograničeno skladištenje kako bi olakšao rast. Međutim, nedavno su određeni korisnici počeli zloupotrebljavati ovu ponudu za aktivnosti kao što su rudarenje kriptovaluta, deljenje skladišta sa strancima i čak preprodaja usluge. Takva zloupotreba nije samo trošila nesrazmerno velike količine skladišta, već je i ugrožavala stabilnost platforme za osnovne poslovne klijente.

Nova politika Dropbox-a uvodi pristup sa ograničenjem. Novi korisnici na Dropbox naprednom planu sada će dobiti početno dodeljenu količinu skladištenja od 15TB, što može da primi otprilike 100 miliona dokumenata ili 7500 sati HD videa. Osim toga, sa svakom dodatom licencom biće obezbeđeno dodatnih 5TB. Za postojeće napredne korisnike koji koriste manje od 35TB po licenci - što čini preko 99% takvih korisnika - postojeća količina skladišta ostaje ista, uz dodatnih 5TB tokom perioda od pet godina bez dodatnih troškova. Međutim, za manjinu koja premašuje ovaj limit, Dropbox će pružiti podršku radi glatke tranzicije.

Kako je izvestio Bloomberg, ova strateška promena odražava širi trend u industriji. Ranije ove godine, Google je preimenovao svoj najviši nivo Workspace plana, udaljavajući se od slogana "koliko god vam treba skladišta", što je nesvesno neke njegove korisnike usmerilo prema Dropbox-u. Slično, kompanije poput Apple-a i Amazon-a su revidirale cene za skladištenje u oblaku, pri čemu je poslednji prestao sa planom za neograničeno skladištenje još 2017. godine. Microsoft je preduzeo sličan korak 2015. godine. Važno je napomenuti da je Box još uvek izuzetak, i dalje promoviše neograničeno skladištenje za svoje poslovne ponude.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.