Facebook Messenger ukida podršku za SMS poruke u septembru


Korisnicima koji su koristili Facebook Messenger kao SMS aplikaciju na Android uređajima umesto Google Messages ili Samsung Messages stiže loša vest. Naime, funkcija koja je omogućavala korisnicima da koriste Facebook Messenger kao SMS aplikaciju će biti ukinuta sledećeg meseca. Ova funkcija je uvedena 2016. godine, ali će biti uklonjena u septembru 2023. godine.

Korisnici Android uređaja već su obavešteni o ovoj promeni. Zvanični dokument podrške sa Facebooka takođe potvrđuje da korisnici "više neće moći koristiti Messenger za slanje i primanje SMS poruka poslatih putem mobilne mreže kada ažurirate svoju aplikaciju nakon 28. septembra 2023. godine."

Meta je takođe savetovala korisnicima da promene podrazumevanu SMS aplikaciju na svom telefonu sa Facebook Messenger-a na Google Messages ili Samsung Messages. Da biste promenili podrazumevanu SMS aplikaciju, idite na Podešavanja > Aplikacije > Izaberite podrazumevane aplikacije > SMS aplikacija i odaberite drugu aplikaciju za slanje poruka. Ako neko zaboravi da promeni podrazumevanu SMS aplikaciju pre 28. septembra 2023. godine, automatski će se prebaciti na podrazumevanu SMS aplikaciju telefona.

Facebook Messenger je korisnicima omogućavao da ga koriste kao SMS aplikaciju 2012. godine. Međutim, ta funkcija je uklonjena 2013. godine. Facebook (sada Meta) je ponovo uveo ovu funkciju 2016. godine, ali je držao odvojeno od glavne aplikacije. U zvaničnom dokumentu podrške, Facebook navodi da korisnici mogu pristupiti istoriji SMS poruka putem nove podrazumevane SMS aplikacije na telefonu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.