Galaxy S24 i S24+ imaće LTPO ekrane


Samsung Galaxy S serija telefona je uvek predstavljala vrhunsku tehnologiju i inovacije, a S21 Ultra je bio prvi u seriji koji je koristio LTPO ekran (low-temperature polycrystalline oxide). Ova tehnologija omogućava preciznu kontrolu brzine osvežavanja ekrana, što doprinosi štednji baterije. Međutim, S21 i S21+ su zadržali tradicionalne ekrane koji podržavaju samo nekoliko opcija osvežavanja. Nažalost, ni S22/S22+ i ovogodišnji modeli S23/23+ nisu doneli promene po ovom pitanju.

Međutim, sada konačno dolazi vreme za promene - Ice Universe izvestio je da će Samsung Galaxy S24 i S24+ preći na LTPO tehnologiju ekrana. Ovo će verovatno imati pozitivan uticaj na potrošnju energije u stanju mirovanja kada je uključen Always On Display režim.

Dodatno, otkriva da će novi ekrani imati uži okvir (poznato je da Ice obožava tanke okvire).

Za sada nemamo informacija o rezoluciji ekrana. Da li će ostati FHD+ kao kod prethodnih modela ili će se vratiti na QHD+ rezoluciju koju smo videli kod S20 serije, ostaje da se vidi. Ono što znamo je da će Samsung zadržati selfie kamere od 12MP Dual Pixel senzora, koje su već prisutne kod aktuelnih modela.

O S24 seriji smo čuli i druge glasine, a čini se da će S24 Ultra dobiti najveće nadogradnje - novu bateriju sa bržim punjenjem, unapređenu telefoto kameru i druge funkcije. Ipak, visokokvalitetni ekrani će i dalje doprineti tome da S24 i S24+ budu prepoznati kao pravi zastupnici vrhunskih telefona.

Očekuje se da će Samsung otkriti više detalja o novim S24 modelima u narednim mesecima, a ljubitelji tehnologije s nestrpljenjem iščekuju ovu premijeru kako bi videli nove inovacije koje će ovi pametni telefoni doneti na tržište.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.