Gmail uvodi nove bezbednosne mere


Gmail bi mogao dodati dodatni korak za verifikaciju kada pokušate da uradite stvari kao što su dodavanje adrese za prosleđivanje ili uređivanje filtera, saopštila je kompanija Google u objavi na svom blogu u sredu. Dodatni korak bi mogao pomoći u sprečavanju zlonamernih aktera koji imaju pristup vašem nalogu da filtriraju e-poruke na načine koje ne očekujete ili da proslede e-poruke na novu adresu bez vašeg znanja.

Evo konkretnih scenarija u kojima Google može dodati dodatni korak, prema objavi kompanije:

- Filteri: kreiranje novog filtera, uređivanje postojećeg filtera ili uvoz filtera.

- Prosleđivanje: Dodavanje nove adrese za prosleđivanje iz podešavanja za prosleđivanje i POP/IMAP.

- IMAP pristup: Omogućavanje statusa IMAP pristupa iz podešavanja. (Administratori Workspace-a kontrolišu da li je ovo podešavanje vidljivo krajnjim korisnicima ili ne)

Ako pokušate da promenite ova podešavanja i Google proceni akciju kao "rizičnu", bićete upitani da potvrdite da ste zaista vi osoba koja pokušava da napravi promenu. Ako taj izazov ne uspe ili nije završen, dobićete "kritično sigurnosno upozorenje" kako biste znali da nešto možda nije u redu.

Ova dodatna zaštita biće dostupna svim korisnicima Google Workspace-a i osobama sa ličnim Google nalozima, iako Google napominje da "ova funkcija podržava samo korisnike koji koriste Google kao svoj identifikator i akcije preduzete unutar Google proizvoda". Google je prošle godine uveo sličan zahtev za verifikaciju za "osetljive akcije preduzete u vašem Google Workspace nalogu".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.