Google Photos nadograđen veštačkom inteligencijom


Google dodaje novu karticu "Memories" (Uspomene) u svoju aplikaciju Photos kako bi stvorio posvećeno mesto za automatski generisane kolekcije slika. Kompanija takođe uvodi nove funkcionalnosti za generativno veštačku inteligenciju koje vam mogu pomoći da nazovete svoje kolekcije fotografija.

Ove Google-om generisane kolekcije već se godinama pojavljuju na vrhu aplikacije Photos, ali sada će imati posebno dugme na dnu aplikacije. Podrazumevani naslovi za uspomene često se baziraju na lokacijama koristeći GPS metapodatke slika. Nova funkcija za AI naslove pomaže da se sažmu prezentacije slične Instagram pričama sa više zabave i detalja.

Kada pregledate kolekciju uspomena, možete odabrati novo dugme "pomozi mi da naslovim" koje koristi generativnu AI da smisli naziv na osnovu sadržaja slike. Ako prvi izlaz nije ono što tražite, možete dodati "hint" (napomenu), što je suštinski upućivanje robota da naslov usmeri u pravcu koji tražite.

Novi prikaz uspomena će biti dostupan od danas u SAD-u i biće dostupan širom sveta "u narednim mesecima". Kasnije, Google planira da dodatno omogući opcije za izvoz video zapisa za uspomene kako bi ih lako mogli deliti putem aplikacija za slanje poruka i društvenih medija. Apple-ova aplikacija Photos već omogućava generisane "For You" i prilagođene dijaprojekcije da se izvoze u video formatu radi deljenja.

Kada ispravno funkcioniše, generisane foto uspomene od strane Google-a, Apple-a, Facebook-a i drugih mogu vas prebaciti sa porodičnih odmora na sjajan koncert i učiniti da želite da stvarate više uspomena sa voljenima. Ponekad, međutim, može proizvoljno odabrati slike koje nemaju smisla i može vam prikazati prošle trenutke u vašem životu koje ne želite ponovo doživeti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.