iPhone 14 Pro Max je najprodavaniji telefon u prvoj polovini 2023.


Konkurencija na globalnom tržištu pametnih telefona je u punom zamahu. Kompanije poput Apple-a, Samsung-a, Xiaomi-a, Huawei-a, Oppo-a i mnoge druge rade danonoćno kako bi preuzeli vođstvo i privukli više korisnika. Dakle, ko je na vrhu? Izveštaj Omdia-e otkrio je odgovor na ovo pitanje. Čini se da Android tabor, koji se sastoji od desetina različitih proizvođača, nije uspeo protiv iOS-a. iPhone 14 Pro Max je najpopularniji telefon koji se šalje širom sveta, a niko drugi nije ni blizu. Evo detalja...

Apple-ov iPhone 14 Pro Max je najpopularniji pametni telefon globalno, nadmašujući sve Android uređaje Omdia je objavila izveštaj za prvu polovinu 2023. godine koji uključuje listu 10 najprodavanijih pametnih telefona. Prema izveštaju, Apple je daleko ispred svojih konkurenata. Kompanija je prodala ukupno 79,5 miliona iPhone-a. Većina ovih prodaja potiče od iPhone 14 Pro Max, koji je prodao 26,5 miliona jedinica. Sledeći su iPhone 14 Pro sa 21 milionom, iPhone 14 sa 16,5 miliona i iPhone 13 sa 15,5 miliona. Na osnovu ovoga, možemo reći da su prihodi Apple-a gotovo 100 milijardi dolara.

Na petom mestu na listi, konačno vidimo Samsung, što čini pejzaž sve interesantnijim. Dok Apple dominira globalnim tržištem pametnih telefona sa svojim flagship modelima, južnokorejski tehnološki gigant uspeo je da plasira svoj Galaxy A14 na peto mesto, prodavši 12,4 miliona jedinica. Maloprodajna cena ovog uređaja kreće se od 200 do 250 dolara.

Ovo dodatno ističe jaz između Androida i iOS-a. Iako 12,4 miliona nije broj koji treba olako uzeti, niska cena ovog modela znači da je profitna marža Samsung-a relativno niska. Jedini flagship Samsung-a koji je uspeo da se nađe na listi je Galaxy S23 sa 9,6 miliona. Top 10 telefona na listi su sledeći:

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.