iPhone 15 dobija brže punjenje?


iPhone 15 je skoro pred nama, a jedna od najvećih promena koja se očekuje je zamena Lightning konektora sa USB-C konektorom. Već smo ranije čuli da će bar neki od novih modela podržavati brže brzine punjenja, a sada imamo još jedan izvor koji potvrđuje tu informaciju. Prema izvorima bliskim temi, glasine govore da će iPhone 15 podržavati punjenje brzinom do 35W.

Industrijski izvori su rekli portalu 9to5Mac da bar neki od novih modela iPhone 15 mogu biti punjeni brzinom do 35W, što bi trebalo da omogući još brže brzine punjenja na novim telefonima. Trenutno, iPhone 14 Pro je ograničen na punjenje brzinom od 27W, dok je obični iPhone 14 ograničen na 20W. Da bi se potpuno napunio iPhone 14 Pro Max ovom brzinom, potrebno je otprilike dva sata.

Prošle godine, Apple je predstavio novi Dual USB-C punjač od 35W koji je sposoban da brzo napuni sve trenutne modele iPhone-a. Ako su glasine tačne, iPhone 15 će moći da iskoristi svih 35W koje ovaj specifični punjač pruža kada nije povezan sa drugim uređajem (jer se napajanje deli).

Apple takođe prodaje USB-C punjač od 30W, koji je namenjen MacBook Air-u, ali takođe radi sa iPhone-om i iPad-om.

Za poređenje, Samsung-ov Galaxy S23 Ultra se može napuniti brzinom do 45W, što korisnicima omogućava da bateriju napune od 0% do 100% za manje od sat vremena. Iako će novi iPhone-i trebati malo duže od toga da se napune brzinom od 35W, to je ipak lepo poboljšanje u odnosu na iPhone 14.

Jedna stvar koja još uvek nije jasna je da li će punjenje brzinom od 35W biti ograničeno samo na modele iPhone 15 Pro ili će raditi sa celom serijom iPhone 15. Ranije ovog meseca, izveštaj je otkrio da će neki od novih iPhone-a možda podržavati Thunderbolt putem USB-C porta.

Još u martu, analitičar Ming-Chi Kuo je takođe rekao da će iPhone 15 podržavati brže brzine punjenja putem USB-C, ali samo sa sertifikovanim kablovima.

Modeli iPhone 15 će imati novi dizajn sa blago zaobljenim ivicama, dok će izbočina kamere biti veća, a ivice ekrana tanje. Apple će zadržati iste četiri veličine kao kod trenutne serije iPhone 14 za nove modele. Međutim, iPhone 15 i iPhone 15 Plus će zameniti "notch" u korist "Dynamic Island".

Za Pro modele, očekuje se da će Apple uvesti novi Action Button koji će zameniti Mute/Ring prekidač, A17 Bionic čip, novi titanijumski okvir i bolje kamere sa periskopskim objektivom za iPhone 15 Pro Max.

Kompanija planira da održi poseban događaj za medije 12. ili 13. septembra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.