iPhone 15 Pro modeli i dalje moguće dolaze sa 8GB RAM-a


Očekuje se da će iPhone 15 serija stići sledećeg meseca, potencijalno 12. ili 13. septembra. Prema trenutno dostupnim informacijama, samo Pro modeli (iPhone 15 Pro i Pro Max) će koristiti novi Apple A17 Bionic čipset, dok će ne-Pro modeli i dalje oslanjati na A16. Prema ranijem saznanju iznutra, iPhone 15 Pro i Pro Max će verovatno koristiti 6GB RAM-a. Potencijalno brže LPDDR5 verzije, isporučene od strane kompanija Micron ili Samsung, ali ipak 6GB.

iPhone je ostao sa 6GB RAM-a od modela iPhone 12 Pro. Međutim, to se pokazalo dovoljno zahvaljujući potpunoj vertikalnoj i horizontalnoj optimizaciji. Prema novom savetu istog korisnika na platformi X (ranije poznate kao Twitter) pod imenom @URedditor, još uvek postoji mogućnost da vidimo 8GB RAM-a na nekom od iPhone modela ove godine. Navodno, novi A17 Bionic čipset je testiran sa oba tipa RAM-a, kako sa 6GB, tako i sa 8GB, i to kako na modelima iPhone 15 Pro, tako i na iPhone 15 Pro Max. Izvor nije siguran koja veličina RAM-a je odabrana na kraju, ali se ovde spekuliše da bi modeli sa većom količinom skladišta mogli dolaziti sa 8GB RAM-a i potencijalno blagim povećanjem performansi.

Ovo je čista spekulacija u ovom trenutku, a dosadašnji rad Apple-a sugeriše da je verovatnije da će RAM memorija biti ista za celokupni Pro opseg. Sa druge strane, povezivanje količine memorije i skladišta je uobičajena praksa u svetu Android uređaja već neko vreme, tako da nije sasvim neobično pretpostaviti da Apple sledi sličan pristup.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.