iPhone 15 serija stiže 13. septembara?


Prošlo je gotovo godinu dana od kada je Apple najavio liniju iPhone 14, a sada smo čuli mnogo glasina o iPhone 15. Ali jedna stvar koja je nejasna u ovom trenutku je kada će Apple objaviti nove telefone. Prema informacijama koje je vidio 9to5Mac, Apple planira da najavi nove iPhone-e u trećoj nedelji septembra.

Više izvora upoznatih sa ovom temom rekli su 9to5Mac-u da mobilni operateri traže od svojih zaposlenih da ne uzimaju slobodne dane 13. septembra zbog važnog objavljivanja pametnih telefona. Iako ovo ne znači nužno da je lansiranje povezano s Apple-om, kompanija je poznata po tome što održava događaj za predstavljanje iPhone-a u septembru.

Iako se većina najava iPhone-a događala utorkom, prošlogodišnji događaj je održan 7. septembra, sreda. S obzirom na to da je i 13. septembar sreda, to bi mogao biti datum koji će Apple izabrati za održavanje svog posebnog događaja sledećeg meseca.

Ako Apple zaista najavi nove iPhone-e 13. septembra, očekujemo da će predbilježbe početi u petak, 15. septembra, sa zvaničnim lansiranjem nedelju dana kasnije, 22. septembra. U poređenju, predbilježbe za iPhone 14 počele su 9. septembra, sa zvaničnim izlaskom u prodaju 16. septembra. Naravno, mogu postojati neki izuzeci.

Prošle godine, prodaja iPhone 14 Plus je počela 7. oktobra zbog problema sa nabavkom. Slično kašnjenje se takođe dogodilo 2020. godine, što je uticalo na lansiranje iPhone 12 Pro Max i iPhone 12 mini. Neki analitičari su predvideli da bi barem jedan od modela iPhone 15 mogao biti odložen ove godine, dok drugi veruju da će prodaja svih novih modela početi u septembru, uprkos "ozbiljnim nestašicama".

Prema glasinama, iPhone 15 će dobiti novi dizajn sa blago zaobljenim ivicama i tanjim okvirima oko ekrana. Sva četiri nova modela će imati Dynamic Island i USB-C umesto Lightning priključka. Za Pro modele, očekuje se da će Apple zameniti okvir od nerđajućeg čelika novim napravljenim od titanijuma.

I dok će iPhone 15 i 15 Plus biti pokretani A16 Bionic čipom koji se nalazi u iPhone 14 Pro, iPhone 15 Pro i 15 Pro Max će se oslanjati na novi čip A17. Ekskluzivno za veći Pro model, Apple će dodati novi periskopski objektiv za bolji optički zum.

Na osnovu nekih izveštaja, cene novih iPhone-a mogu porasti do 200 dolara u poređenju sa trenutnom generacijom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.