iPhone 16 Pro donosi Wi-Fi 7 i poboljšanu ultraširoku kameru?



Dok iščekujemo dolazak iPhone 15 i iPhone 15 Pro modela koji se očekuje uskoro, već se spekuliše o unapređenjima koja nas očekuju u sledećoj iteraciji - iPhone 16 Pro, koji bi trebalo da stigne 2024. godine. Prema izveštaju portala MacRumors, ovi modeli bi mogli da donesu značajna poboljšanja, posebno u vezi sa Wi-Fi vezom i ultraširokim kamerama.

Iako Apple trenutno ne iznosi svoje planove, novi izveštaj analitičara Jeff-a Pu-a iz hongkonške investicione firme Haitong International Securities, sugeriše da će iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max biti nadograđeni na novi Wi-Fi 7 sistem. Ovaj sistem bi trebalo da ponudi unapređene brzine transfera i smanjenje latencije. Ovo bi bilo unapređenje u odnosu na Wi-Fi 6E, koji će se pojaviti sa iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modelima, a koji je već unapređen u odnosu na Wi-Fi 6 sa iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modelima.

Što se tiče kamere, analitičar Pu navodi da će se ultraširoki senzor povećati sa 12 megapiksela na 48 megapiksela. Ovo povećanje bi trebalo da omogući senzoru da uhvati više svetlosti, što će rezultirati poboljšanim fotografijama pri fotografisanju u 0,5× režimu, posebno u uslovima slabog osvetljenja.

Iako je sve ovo još uvek daleko, jer se očekuje da iPhone 16 Pro modeli debituju tek u septembru 2024. godine, pre toga imamo iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modele koji se očekuju već sledećeg meseca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.