M3 čip Mac računari dolaziće sa osnovnom opcijom RAM-a od 12GB umesto 8GB


Apple aktivno radi na razvoju svojih budućih M serija čipova. Dobili smo više izveštaja koji ukazuju da će kompanija lansirati dugo očekivane Mac računare opremljene M3 čipom negde oko oktobra 2023. godine. U nedavnom Power On biltena autora Marka Gurmna, stručnjaka iz industrije, otkriveni su ključni detalji o M3 čipu. Međutim, jedan bitan detalj o konfiguraciji RAM memorije je promakao.

U novom tvitu, Vadim Yuryev je ukazao na propuštene detalje u vezi sa curenjem informacija o M3 čipu. On je istakao da će nadolazeća M3 porodica Mac čipova uključivati opcije sa 36GB i 48GB RAM-a, što nas navodi na pomisao da će osnovni M3 imati 12GB ujedinjene RAM memorije. Za one koji nisu upoznati, od lansiranja M1, Apple je pružao 8GB ujedinjene RAM memorije kao početnu tačku, ali to će se promeniti. Ovo takođe može značiti da će u budućnosti Apple možda predstaviti svoje MacBook uređaje sa minimalno 512GB prostora za skladištenje umesto 256GB.

Osim toga, nadolazeći M3 Ultra će biti opremljen sa 32-jezgarnim procesorom koji sadrži 24 jezgra visoke performanse i 8 jezgara visoke efikasnosti, što predstavlja značajan napredak u odnosu na M2. Za one koji nisu upoznati, Apple M2 nudi 24-jezgarni procesor i 76-jezgrenu GPU. Detalji i ključne tačke ovog biltena su pokrivene na našem veb sajtu, pa svakako proverite. Verovatno je da Apple neće potvrditi nijedan od ovih procurilih detalja pre zvaničnog lansiranja. Ali ako su ove glasine istinite, to će biti nova era za MacBook uređaje. Ostanite s nama za više detalja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.