Meta ukida Messenger Lite aplikaciju


Za mnoge korisnike pametnih telefona, aplikacije poput Messenger Lite su bile digitalne oaze - mesta gde je jednostavnost vladala, a prenatrpanost je bila daleka uspomena. Rođena iz potrebe da se zadovolje korisnici sa ograničenim podacima ili oni koji jednostavno žele pojednostavljeno iskustvo komunikacije, Messenger Lite je zagovarao minimalisticki pristup razmeni poruka. Bio je lak, kako po veličini, tako i po funkcionalnosti, nudeći osnovne karakteristike za one koji žele da ostanu povezani bez nepotrebnih dodataka. Međutim, kako digitalni svet često može biti nepredvidiv, sada vidimo da ova omiljena aplikacija nestaje sa horizonta.

Prema izveštajima sa Reddit platforme, ova manja verzija velike Messenger aplikacije više nije dostupna na Play Store-u. Korisnici koji još uvek imaju instaliranu Messenger Lite aplikaciju izvestili su da su dobijali obaveštenja koja ih usmeravaju ka Facebook Lite aplikaciji. Ipak, ova naslednica donosi niz novih izazova: nema veoma cenjenu funkciju pozivanja, a neki korisnici smatraju da su mehanizmi slanja poruka neugodni, s obzirom da se poslate poruke ponekad zadržavaju u polju za unos teksta.

Ovo nije jedina značajna promena koju Meta pravi na svojim servisima za razmenu poruka. Nedavno je Meta objavila svoje planove da postepeno ukine podršku za SMS u Messengeru do 28. septembra 2023. godine. Nakon što je prvobitno uključila podršku za SMS 2012. godine, da bi je povukla do 2013. i ponovno je uvela 2016. godine, ova odluka predstavlja još jedan preokret u složenoj istoriji Messengera.

Privlačnost Messenger Lite-a bila je očigledna. Za razliku od svoje obimnije verzije, nedostajale su mu određene funkcije - poput funkcije za odgovaranje na poruke - ali su to korisnici koji su mu ostali verni videli kao prednost, a ne kao nedostatak. Ideja je bila jednostavna: pružiti osnovne alate za razmenu poruka bez opterećivanja korisnika.

Ipak, ovaj prekid nije prošao neprimećeno. Mnogi korisnici su izrazili zabrinutost zbog obaveštenja koje najavljuje kraj aplikacije, jer je dosadno i ne može se isključiti. Pokušaji da se isključi ovo naporno upozorenje utiču na sva kasnija obaveštenja iz Messenger Lite aplikacije, što je dovelo do toga da su neki korisnici radije izabrali jednostavniju opciju - da deinstaliraju aplikaciju.

Strategija koja stoji iza ovakvih poteza je predmet spekulacija. Korisnici su mišljenja da bi cilj mogao biti jačanje istaknutosti glavne Messenger aplikacije, koja trenutno, s obzirom na popularnost, može da potisne čak i sam Facebook. Međutim, oni koji su cenili Messenger Lite, a oklevaju da koriste punu aplikaciju ili Facebook Lite, i dalje mogu pristupiti svojim porukama: jednostavno otvorite Facebook pretraživačem i učitajte desktop verziju sajta, što je sada olakšano jer Chrome pamti vaše postavke desktop sajta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.