PayPal predstavio svoju kriptovalutu


PayPal lansira svoju sopstvenu stabilnu kriptovalutu: PayPalUSD (PYUSD). Kompanija kaže da je kriptovaluta "potpuno pokrivena depozitima američkog dolara" i da je možete kupiti ili prodati putem PayPalove aplikacije ili veb sajta po ceni od 1,00 dolara po PYUSD.

Sa PYUSD-om možete obavljati plaćanja između osoba, finansirati kupovine koristeći tu valutu pri odjavljivanju, kao i prenositi PYUSD između PayPal-a i drugih spoljnih novčanika. PayPal navodi da takođe možete konvertovati valute podržane od strane PayPala u PYUSD i obratno.

Stabilne kriptovalute nose svoje ime zbog toga što su centralizovane i podržane postojećim vladama podržanim valutama poput američkog dolara ili evra. Američka vlada još uvek razmatra kako regulisati stabilne kriptovalute i druge oblike kriptovaluta. Ipak, stabilne kriptovalute nisu uvek toliko stabilne, kao što smo videli sa kolapsom Tether-a i TerraUSD-a.

PYUSD se lansira danas i biće dostupan "u narednim nedeljama" korisnicima u Sjedinjenim Američkim Državama sa PayPal Balance nalozima. Takođe će biti dostupan i na aplikaciji PayPal-ovog vlasništva, Venmo, "uskoro".

PayPal-ova odluka da napravi svoju sopstvenu stabilnu kriptovalutu ne dolazi kao iznenađenje - PayPal trenutno omogućava korisnicima da kupuju, prenose i prodaju kriptovalute u aplikaciji, uključujući Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum i Litecoin. Takođe je prošle godine dobila svoju New York BitLicense, koja omogućava korisnicima u toj državi da kupuju i prodaju kriptovalute. Šire rečeno, američka vlada istražuje stvaranje svoje sopstvene digitalne valute.

Stabilna kriptovaluta je izgrađena na Ethereumu i izdata od strane Paxos Trust Company, firme sa sedištem u Njujorku koja pruža regulisanu blockchain infrastrukturu klijentima. Paxos je nedavno dobio naredbu da prestane nuditi kriptovalutu BUSD kompanije Binance jer regulatori u Njujorku pooštravaju kontrolu nad poslovanjem u kripto industriji.

"Promena prema digitalnim valutama zahteva stabilno sredstvo koje je digitalno rođeno i lako se povezuje sa fiat valutom poput američkog dolara", izjavio je Dan Šulman, predsednik i izvršni direktor PayPala.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.