WhatsApp radi na opciji za skrivanje IP adrese tokom poziva


WhatsApp, popularna platforma za razmenu poruka u vlasništvu kompanije Meta, neprestano radi na unapređenju privatnosti korisnika. Najnovije ažuriranje (verzija 2.23.18.15) dostupno putem Google Play Beta programa ističe fokus aplikacije na zaštiti podataka korisnika i osiguranju njihove privatnosti.

Prema WABetaInfo, WhatsApp je prethodno uveo opciju tišine nepoznatih pozivaoca, koja korisnicima omogućava da isključe zvuk pozivima od nepoznatih kontakata kako bi poboljšali privatnost poziva. Najnovije ažuriranje otkriva novu opciju zaštite privatnosti za pozive.

WhatsApp-ova nova opcija zaštite privatnosti za pozive uključuje preusmeravanje poziva preko svojih servera, čime se skriva IP adresa korisnika i sprečava pretpostavljanje lokacije od strane učesnika u pozivu. Međutim, ovaj metod može marginalno smanjiti kvalitet poziva zbog enkripcije. Ova opcija ima za cilj pružanje sigurnih poziva, braneći se od praćenja lokacije putem podataka o pozivu, ali postavlja izazov ravnoteže između privatnosti i kvaliteta poziva.

Opcija zaštite privatnosti trenutno prolazi testiranje sa ograničenom grupom beta korisnika. Uskoro će proširiti testiranje na širu publiku, a očekuje se da će stabilna verzija biti objavljena u budućnosti.

WhatsApp radi na nekoliko zanimljivih opcija pored zaštite privatnosti: sposobnost odgovaranja na ažuriranja statusa koristeći avatare, deljenje fotografija i video snimaka originalnog kvaliteta, kao i unapređen interdejs za pozive.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.