WhatsApp želi da poveća sigurnost korišćenjem e-mail adrese


WhatsApp, koji je u vlasništvu kompanije Meta, nedavno je predstavio mnoge nove funkcije. Kompanija je redizajnirala korisnički interfejs i korisničko iskustvo prema smernicama Material Design 3. Novi korisnički interfejs nedavno je pušten u beta verzijama. Pored toga, kompanija radi i na novoj sigurnosnoj funkciji. Prema informacijama sa WABetaInfo, ažuriranje verzije 2.23.16.15 ima za cilj poboljšanje sigurnosti korisničkog naloga koristeći e-mail adrese, iako specifični detalji još uvek nisu otkriveni.

Ranije ove godine, WhatsApp je predstavio razne sigurnosne funkcije, kao što su zaštita od neovlašćenih transfera naloga na različite uređaje, zaštita od WhatsApp-exploatišućeg malvera i pojednostavljenje verifikacije sigurnosnog koda putem automatizovanih kodova, što ukazuje na njihovu posvećenost sigurnosti korisnika.

Novo beta ažuriranje ukazuje na nameru WhatsApp-a da uvede sigurnosnu funkciju vezanu za e-mail adrese korisnika, dodajući dodatni sloj zaštite. Funkcija će biti opcionalna i nezavisna od postojećeg procesa dvostepene verifikacije, koji takođe koristi e-mail adrese.

Iako detalji o tome kako se ova nova funkcija razlikuje od postojećeg procesa još nisu objavljeni, čini se da će biti korisno sredstvo za zaštitu i verifikaciju korisničkog naloga u određenim scenarijima. Sigurnosna funkcija zasnovana na e-mail adresama još uvek je u razvoju i biće predstavljena u nekoj od budućih beta ažuriranja WhatsApp-a.

Pored toga, najnovija beta verzija WhatsApp-a donosi animirane avatare i novu funkciju za kreiranje grupa koja štedi vreme. Kompanija je takođe lansirala video poruke slične svojoj glasovnoj poruci i verzija WhatsApp-a za pametne satove Wear OS počela je da se uvodi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.