YouTube prestaje da prikazuje početnu stranicu kada je isključena istorija gledanja


Većina nas dobro poznaje početni ekran YouTube platforme i kako on izgleda. Prikazuje vam preporučene video zapise i sadržaj koji je odabralgoritam, zajedno sa sadržajem kreatora na koje ste zapravo pretplaćeni. Algoritam je snažno utemeljen na vašoj istoriji gledanja na YouTube-u, pa kada je isključen, takođe nećete dobijati ove savršeno prilagođene preporuke i umesto toga ćete morati da se zadovoljite opštijim sadržajem. Trenutno, YouTube dodaje novi i dosadan sporedni efekat za one koji odluče da ne čuvaju istoriju gledanja. Neki korisnici primećuju da im je početna stranica na YouTube-u potpuno prazna.

Prema nekoliko korisničkih izveštaja na Redditu, YouTube uklanja opciju da korisnici vide preporuke na svojoj početnoj stranici ako su onemogućili istoriju. Google je takođe potvrdio ovu promenu putem stranice za podršku (prema 9to5Google), dodajući da ako ste onemogućili istoriju i nemate značajnu prethodnu istoriju (ili ste je takođe izbrisali), nećete imati početnu stranicu. Ono što je nekada bila vaša početna stranica zamenjuje baner koji kaže "Vaša istorija gledanja je isključena", zajedno sa prečicom za ponovno uključivanje, ukoliko zapravo želite da vidite svoju početnu stranicu - pri čemu YouTube tvrdi da je istorija gledanja neophodna da bi vam prikazao "najnovije video zapise prilagođene vama".

Preporuke na YouTube-u se oslanjaju na ono što ste gledali u prošlosti, informišući platformu o vrsti sadržaja koji vam se sviđa. YouTube sada čini da argumentuje da ako isključite svoju istoriju, neće imati dovoljno podataka da vam pruži ove preporuke. I kao što smo već pomenuli, veliki deo početne stranice čine preporuke.

To deluje kao pasivno-agresivan pokušaj Google-a da natera korisnike da ponovno uključe svoju istoriju gledanja, što će korisnici najmanje smatrati čudnim, a najviše aktivno neće voleti. Na kraju krajeva, početna stranica prikazuje više od preporuka zasnovanih na istoriji, kao što su video zapisi objavljeni od strane kanala na koje ste zapravo pretplaćeni. Prema tvrdnjama kompanije, ovo je iskustvo koje je više pojednostavljeno za one koji više vole pretragu nego ljude koji pretražuju preporuke, ali siguran sam da će se mnogi s tim ne složiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.