YouTube testira pretragu pesama putem pevušenja


YouTube eksperimentiše sa novom mogućnošću koja omogućava korisnicima da prepoznaju pesmu putem pevanja, pevušenja ili snimanja. Ova funkcija omogućava korisnicima da identifikuju pesmu koju čuju, čak i ako ne znaju tačno ime ili izvođača. Ova mogućnost već postoji kod drugih usluga kao što su Shazam i Google Assistant, ali YouTube se takođe priključuje trci.

Ova nova funkcija se trenutno testira na maloj skali i dostupna je samo nekim korisnicima Android uređaja. Ona koristi istu tehnologiju kao i "hum to search" mogućnost prisutna u Google Assistant i pretrazi. Nakon što korisnik zapeva pesmu tokom nekoliko sekundi, algoritam za mašinsko učenje pronalazi najbolji mogući odgovarajući rezultat i prikazuje rezultat. Važno je napomenuti da ne morate pevati savršeno ili tačno pratiti melodiju, algoritam će se baviti nesavršenostima za vas.

Tokom testiranja na YouTube-u, korisnici mogu zapevati ili zahučati pesmu oko tri sekunde, nakon čega će dobiti relevantne rezultate. To može uključivati zvanične muzičke video klipove, obrade ili kratke video sadržaje.

Ova funkcija trenutno prolazi testiranje i verovatno će biti dostupna više platformi i korisnicima u narednim nedeljama, ukoliko privuče pažnju korisnika i stvarno bude korisna za povećanje pregleda sadržaja koji YouTube može monetizovati. Trenutno nema naznaka da će ova funkcija biti dostupna samo putem YouTube Premium pretplate.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.