Android 14 možda donosi povratak vidžeta na ekranu za zaključavanje


Jeste li se sećali vremena kada je Android imao vidžete na ekranu za zaključavanje? Pa, Android 14 bi mogao videti povratak takvih vidžeta, kako je Mishaal Rahman na X otkrio zanimljivu referencu u najnovijem beta izdanju Androida 14.

Novi sistemski parametar nazvan "widget_on_keyguard" sugeriše da Google radi na vraćanju vidžeta na ekran za zaključavanje. Međutim, pošto je ovo primećeno u najnovijem beta izdanju Androida 14 namenjenom Pixel uređajima, moguće je da će ovo biti ekskluzivna funkcija za Pixel uređaje.

S obzirom da je Apple implementirao vidžete na iOS ekranu za zaključavanje prošle godine, ima smisla da Google razmatra povratak ove funkcije kako bi odgovorio na konkurenciju.

Pored ove navodne nove funkcionalnosti, najnovije beta izdanje omogućava vam da prilagodite prečice na ekranu za zaključavanje. Da, one koje se nalaze u donjem levom i desnom uglu ekrana. Ova funkcija je takođe primećena na Pixel telefonima, tako da još uvek ne znamo da li će je dobiti i drugi Android 14 telefoni.

Sada, umesto podrazumevanih prečica, možete birati između raznih aplikacija i akcija. Možete izabrati aplikaciju za kameru, prekidač za režim "Ne uznemiravaj", blic, Google Home aplikaciju, prekidač za isključivanje zvuka, skener QR koda, novčanik ili instant snimanje videa.

Sve što treba da uradite je da odete u meni Wallpapers u podešavanjima, izaberete Lock screen i pronađete podmeni Shortcuts.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.