Apple obećava softversko ažuriranje za smanjenje radijacije na iPhone 12 u Francuskoj


Pre nekoliko dana, Nacionalna agencija za frekvencije Francuske (ANFR) zabranila je prodaju iPhone 12 u zemlji jer je utvrdila da uređaj emituje više elektromagnetnih talasa nego što je dozvoljeno prema EU propisima. Specifična stopa apsorpcije (SAR) bila je iznad zakonski dozvoljenog limita.

Agencija je uputila Apple-u ultimatum, poručivši da koristi "sve dostupne metode" kako bi brzo rešio problem, ili će se suočiti sa povlačenjem svih prodatih iPhone 12 uređaja u Francuskoj. Danas je Apple odgovorio, obećavši da će izdati softversko ažuriranje koje će rešiti spor.

Nije jasno šta će tačno uraditi softversko ažuriranje, ali je Apple siguran da će umiriti zabrinutost francuske agencije i prilagoditi testne metode koje se koriste u Francuskoj. Za razliku od drugih zemalja, u Francuskoj ANFR ne vrši samo testove SAR-a za glavu i telo, već i za udove - kao kada držite telefon u ruci. To su upravo ti testovi za udove koji su narušili iPhone 12.

U saopštenju, Apple je rekao:

"Izdaćemo softversko ažuriranje za korisnike u Francuskoj kako bismo uskladili protokol koji koriste francuski regulatori. Radujemo se što će iPhone 12 i dalje biti dostupan u Francuskoj. Ovo je povezano sa specifičnim protokolom testiranja koji koriste francuski regulatori i nije u vezi sa sigurnosnim problemom."

Zvaničnici iz Belgije, Nemačke i Italije zatražili su od Apple-a da izda ovo ažuriranje za celu EU, tako da je to verovatno ono što će se desiti. Francuska vlada je saopštila da će iPhone 12 biti brzo ponovo testiran nakon izdavanja ažuriranja, i ukoliko se utvrdi da je unutar zakonskih SAR granica, prodaja će odmah biti nastavljena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.