Apple predstavio iPhone 15 i iPhone 15 Plus


Apple je održao svoj godišnji jesenji događaj Wonderlust. Kao i obično, ovaj tehnološki gigant iz Cupertina predstavio je sledeću generaciju iPhone uređaja, Watch serije i još mnogo toga. Najnoviji flagship modeli iPhone 15 nose značajna unapređenja u odnosu na svoje prethodnike, posebno u poređenju sa iPhone 11 koji je debitovao davne 2019. godine. Ovaj put je Apple razlikovao iPhone 15 i iPhone 15 Plus od Pro i Pro Max varijanti. Za razliku od iPhone 14 i 14 Plus koji su bili identični svojim prethodnicima, novi non-pro iPhone 15 modeli dolaze sa novim funkcijama i specifikacijama. Nastavite čitati da biste saznali više.

Jedina razlika između iPhone 15 i 15 Plus je u odeljku za prikaz i bateriju. Oba zadržavaju isti kvadratni oblik sa identičnim rasporedom tastera kao kod prethodnih iPhone uređaja. Međutim, kvadratni modul kamere sada je malo izdignut od zadnjeg panela.

Za razliku od prethodnih generacija iPhone uređaja, najnoviji non-pro iPhone 15 modeli imaju stakleni zadnji panel sa matiranim efektom koji je bio rezervisan za Pro modele. Na prednjem delu, telefoni dolaze sa Dynamic Island-om koji je uveden na iPhone 14 Pro varijantama prošle godine. iPhone 15 i 15 Plus imaju Retina XDR OLED ekrane od 6,1 i 6,7 inča sa vrhunskim osvetljenjem od 2.000 nita.

Što se tiče optike, iPhone 15 i 15 Plus imaju unapređene primarne kamere. Koriste 48MP Sony senzor (u poređenju sa 12MP na iPhone 14) uparen sa 12MP ultra-širokougaonom sočivom i dodatnom 2x telefoto opcijom. Pametni telefoni imaju 12MP selfi kameru na prednjoj strani. Najnoviji uređaji takođe dolaze sa nizom novih funkcija kamere. Korisnici više neće morati prebacivati u portretni režim jer će mašinsko učenje automatski dodavati dubinu kada detektuje subjekt.

iPhone 15 i 15 Plus dolaze sa Apple-ovim A16 Bionic procesorom koji pokreće prošlogodišnje Pro modele. Ovo je dobrodošlo unapređenje u pogledu performansi, jer su iPhone 14 modeli koristili isti procesor kao i iPhone 13. Najnoviji uređaji dolaze sa 6GB RAM-a i do 512GB interne memorije. Apple nije otkrio tačne kapacitete baterije za iPhone 15 i 15 Plus, ali se navodi da nude 26 i 20 sati upotrebe, redom.

Što se tiče softvera, iPhone 15 i 15 Plus dolaze sa iOS 17 operativnim sistemom. Imaju USB-C port, što je promena u odnosu na stariji lightning port. Najnoviji duo takođe dolazi sa čipom drugog generacije za Ultrawide-band tehnologiju koji poboljšava mogućnosti "Find My" funkcije. Funkcionalnost "Emergency SOS putem satelita" takođe dobija mogućnost pomoći na putu.

iPhone 15 i iPhone 15 Plus dolaze u bojama Pink, Zelena, Bela, Crna, Žuta i Plava. Početna cena za iPhone 15 i iPhone 15 Plus je ista kao i za njihove prethodnike, odnosno 799 dolara i 899 dolara, redom. Oba telefona će biti dostupna od 22. septembra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.