Apple priprema jeftiniji MacBook koji će biti konkurent Chromebook-u


Prema izvorima iz industrije koje je naveo DigiTimes, Apple će verovatno lansirati novu liniju proizvoda kako bi je razlikovao od postojećih MacBook Air i Pro serija. Spoljni izgled će i dalje koristiti metalno kućište, ali će biti napravljen od "različitih materijala", a trošak mehaničkih komponenti će biti niži, tvrdi izveštaj.

Vremenski okvir za navodnu novu seriju MacBook računara čini se da se zasniva na nedostatku srodnih aktivnosti kod glavnih Apple dobavljača poput Quanta Computer i Foxconn, što čini lansiranje u prvom delu naredne godine malo verovatnim.

Prema DigiTimes Research, u 2019. godini je isporučeno više od 13,9 miliona Chromebook računara, što se povećalo na više od 30,4 miliona u 2020. i 33,5 miliona u 2021. godini, što ističe popularnost Google-ovih jeftinih laptopova u sektoru obrazovanja, posebno tokom i oko globalne pandemije.

Isporuke Chromebook računara su navodno usporile od kraja zaključavanja, ali obim isporuka i dalje ostaje veći nego pre COVID-a. Broj obrazovnih institucija koje su u poslednjih nekoliko godina usvojile Chromebook računare takođe se navodi kao da je brzo rastao, posebno u poređenju sa prodajom Apple-ovih iPad uređaja, čija prodaja zaostaje na tržištu obrazovanja.

Ovo je prvi glas o tome da Apple aktivno razvija novu seriju MacBook računara koju će kompanija ponuditi po nižoj ceni u odnosu na svoje premium MacBook ponude, pa se očekivanja trebaju čuvati dok ne dobijemo potvrdu od drugih izvora.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.