Facebook i Instagram uskoro bez reklama? Ako platite pretplatu


Meta, kompanija koja stoji iza Facebook-a i Instagram-a, razmatra mogućnost uvođenja plaćene pretplatničke opcije koja bi omogućila korisnicima da uklone oglase iz svojih feed-ova - barem na početku u Evropi.

Prema članku iz The New York Times-a, Meta razmatra plaćenu pretplatu kako bi suzbila zabrinutost evropskih institucija u vezi sa zaštitom podataka i reklamama. Za sada nema informacija o potencijalnoj ceni ili datumu lansiranja, ili čak da li će ovaj "proizvod" zaista biti lansiran i dostupan javnosti.

Ova tehnološka gigant se našao u središtu pažnje evropskih regulatornih tela zbog povreda privatnosti usled praćenja oglasa i načina obrade privatnih podataka. Ranije ove godine, Meta je kažnjena rekordnom kaznom od 1,3 milijarde dolara zbog navodnog nepravilnog postupanja sa podacima EU, treći put da je Meta ukorena od strane evropskih regulatornih tela.

The Verge napominje da je Meta već omogućila korisnicima da se odjave iz ciljanih oglasa u EU. Takođe je odložila lansiranje svoje najnovije društvene mreže, Threads, u Evropi zbog regulativnih problema.

Meta nije odgovorila na zahtev The Verge-a za komentarom, iako je razočaravajuće razmatrati još jednu pretplatu u našim životima - čak i ako to znači manje oglasa na našim vremenskim linijama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.