Francuska zabranila prodaju iPhone 12 zbog visokih nivoa zračenja


Francuska je zabranila prodaju modela iPhone 12 kompanije Apple zbog nivoa zračenja koji prelaze zakonom dozvoljene vrednosti, izjavio je francuski državni sekretar za digitalnu ekonomiju u intervjuu za novine Le Parisien objavljenom u utorak.

Francuski regulator za zračenje ANFR obavestio je Apple o svojoj odluci da zabrani prodaju iPhone 12 nakon što je sproveo testove koji su pokazali da je Specifična Stopa Apso... (SAR) ovog pametnog telefona bila neznatno viša od zakonom dozvoljenih vrednosti, izjavio je Jean-Noel Barrot novinama.

Apple nije odmah odgovorio na zahtev agencije Reuters za komentar.

Barrot je rekao da bi softversko ažuriranje bilo dovoljno da se reše problemi sa zračenjem povezani sa telefonom koji američka kompanija prodaje od 2020. godine.

"Očekuje se da će Apple odgovoriti u roku od dve nedelje", dodao je, ističući: "Ako to ne učine, spreman sam da naredim povlačenje svih iPhone 12 uređaja u prometu. Pravilo važi za sve, uključujući i digitalne gigante."

Evropska unija je postavila sigurnosne granice za SAR vrednosti povezane sa izloženošću mobilnim telefonima, koje bi prema naučnim studijama mogle povećati rizik od određenih oblika kancera.

Francuski regulator će sada proslediti svoje zaključke regulatorima u drugim članicama EU. "U praktičnom smislu, ova odluka može imati efekat lavine", rekao je Barrot.

Godine 2020. Francuska je proširila regulative koje zahtevaju da trgovci prikažu vrednosti zračenja proizvoda na ambalaži, osim mobilnih telefona, uključujući tablete i druge elektronske uređaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.