Google radi na novoj funkciji ''Performance Panel'' za Chrome


Google navodno radi na novoj funkciji nazvanoj Performance Panel za Chrome na Windows 11 i macOS operativnim sistemima. Ovaj panel će verovatno omogućiti korisnicima praćenje korišćenja memorije i CPU-a preglednika, kao i performanse pojedinih tabova.

Google je nedavno radio na nekoliko promena vezanih za performanse Chrome-a, uključujući nove kontrole za odbacivanje tabova i više. Performance Panel je verovatno deo šire strategije kompanije za isticanje efikasnosti, brzine i sigurnosti svog preglednika.

U postu na Chromium forumu za greške, inženjer iz Google-a je napomenuo da su u završnoj fazi dizajniranja novog panela i da tim "radi na finaliziranju dizajna sadržaja novog bočnog panela performansi i treba da napravi prototipe kako će različite kartice performansi biti prikazane. Kako bismo pojednostavili pravljenje prototipa, dodajemo osnovnu strukturu za prazan bočni panel."

Ljudi sa Windowslatest smatraju da je Performance Panel sličan funkciji browser essentials u Microsoft Edge pregledniku. Jedna od ključnih karakteristika Performance Panela će verovatno biti Memory Saver (štedioca memorije). Kada je aktiviran, ovaj alat će prioritet dati resursima za aktivne tabove, osiguravajući da Chrome koristi memoriju samo kada se aktivno koristi.

Na primer, ako imate otvoreno više tabova Instagrama u Chrome-u, ali poslednjih nekoliko minuta koristite tab za YouTube, Chrome će privremeno osloboditi memoriju iz neaktivnih tabova Instagrama. Oslobađena memorija bi se zatim delila između YouTube-a i drugih funkcija preglednika.

Performance Panel takođe može uključivati funkciju efikasnosti baterije. Kada nivo baterije uređaja korisnika padne na 20%, Google Chrome bi proaktivno obavestio korisnika da aktivira režim štednje baterije.

Ovo su sve funkcije koje dolaze sa browser essentials u Edge-u. Ohrabrujuće je videti da Google radi na sličnim funkcijama za Chrome, jer će korisnicima pružiti više kontrole nad tim kako njihov preglednik koristi resurse. To bi moglo doprineti poboljšanju trajanja baterije, performansi i ukupnog korisničkog iskustva.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.