HMD planira lansiranje sopstvenog brenda pametnih telefona


HMD Global, kompanija koja poseduje licencu za brend Nokia Mobile, najavila je planove za lansiranje sopstvenog brenda pametnih telefona. Ovu vest je objavio suosnivač i predsednik kompanije, Jean-Francois Baril, putem platforme LinkedIn, navodeći: "Mi uspostavljamo originalni HMD brend."

Novi pametni telefoni pod HMD brendom će biti predstavljeni zajedno sa uređajima koji nose Nokia brend. Baril je izjavio da će novi brend takođe doneti saradnje sa "uzbudljivim novim partnerima", ali ovi partneri još uvek nisu otkriveni.

Odluka da uspostavi sopstveni brend predstavlja značajan korak za HMD Global. Kompanija proizvodi Nokia brendirane pametne telefone od 2016. godine, a Nokia brend ima dugu i poštovanu istoriju u industriji mobilnih telefona. Međutim, tržište pametnih telefona postaje sve konkurentnije, i HMD Global verovatno želi da se izdvoji od drugih brendova.

Dodatne informacije o novim HMD proizvodima, uključujući potencijalni datum lansiranja, nisu još uvek objavljene. Međutim, Barilove objave sugerišu da će nezavisni pametni telefoni HMD Globala i dalje fokusirati na čist korisnički doživljaj, 5G i jednostavnu popravku, što su zajedničke karakteristike Nokia brendiranih pametnih telefona.

Takođe, Nokia telefoni koji su pušteni u prodaju u poslednjih nekoliko godina uglavnom su uređaji srednjeg i nižeg cenovnog ranga. Čini se da će budući uređaji HMD pratiti isti put, budući da je Baril sugerisao da će kompanija nastaviti "dizajnirati za održivu i pristupačnu budućnost."

U svakom slučaju, lansiranje brenda pametnih telefona HMD je značajan razvoj za kompaniju. Ostaje da se vidi koliko će novi brend biti uspešan, ali HMD Global je očigledno odlučan da ostavi svoj trag na tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.