Instagram Reels uskoro dužine do 10 minuta


U hrabrom potezu kako bi ostao konkurentan, Instagram se priprema da produži maksimalnu dužinu svoje funkcije Reels na 10 minuta, prema informacijama koje je podelio mobilni razvijač Alessandro Paluzzi. Trenutno ograničeni na tri minute, ova promena neće samo dati Instagramu prednost, već će nas i naterati da preispitamo kako kategorizujemo društvene medijske platforme.

Dok je TikTok već dopustio korisnicima da postavljaju video zapise od 10 minuta, Instagramov korak ka produženom video prostoru pokazuje da nije voljan da bude klasifikovan samo kao platforma za fotografije i kratke video zapise. Čini se da je ovo deo šireg trenda u kojem društveni medijski giganti više nisu zadovoljni ostajanjem u svojim originalnim nišama. Dugotrajni opisi Instagrama kao "platforme za fotografije", TikToka kao "platforme za kratke video zapise" i YouTubea kao "platforme za dugotrajne video zapise" postaju zastareli.

YouTube je još jedan primer. U naizgled paradoksalnom potezu, traga za svojim udelom na tržištu kratkih video formata, uvodeći funkcije koje ga čine sličnim TikTok-u. Pa, koji je krajnji cilj ovde? Jednostavno rečeno, biti "sve-u-jednom" platforma.

Meta, matična kompanija Instagram-a, potvrdila je da su slike ekrana koje su podeljene u vezi sa produženjem Reels funkcije deo "internog prototipa". Iako nisu precizirali kada će se ova promena sprovesti, jasno je da se granice između ovih platformi sve brže zamagljuju. Ne radi se više samo o održavanju koraka; radi se o rušenju barijera i proširenju horizonta.

S obzirom na to da svaka platforma teži da postane "sva-u-jednom", pitanje je sada, hoće li rizikovati da postanu majstori ničega? Vreme će pokazati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.