iPhone 15 Pro Max puca prilikom blagog savijanja


Poslednji model Apple-ovog iPhone-a, iPhone 15 Pro Max, nije prošao test izdržljivosti popularnog tehnološkog YouTubera JerryRigEverything, uprkos reklamnim tvrdnjama o kvalitetu izrade i izdržljivosti.

Kontekstualno, poslednji iPhone koji nije prošao test izdržljivosti bio je iPhone 6 Plus, pušten u prodaju 2014. godine. Tada je iPhone 6 Plus bio zahvaćen skandalom koji je postao poznat kao #BendGate, gde je ovaj model bio sklon savijanju u džepovima ili pri jačem pritisku zbog svoje slabije aluminijumske konstrukcije.

Nakon #BendGate afere, Apple je unapredio kvalitet izrade iPhone-a koristeći znatno jače materijale, poput aluminijuma iz serije 7000, hirurški čelik i ove godine, titaniijuma iz avionske industrije za iPhone 15 Pro seriju.

Međutim, uprkos tvrdnjama o jačim materijalima u iPhone 15 Pro seriji, popularni YouTuber JerryRigEverything je u svom najnovijem videu stavio najnoviji iPhone 15 Pro Max na test izdržljivosti i otkrio da uređaj nije toliko izdržljiv kao što bi marketing sugerišao.

iPhone 15 Pro Max je prošao test ogrebotina, što znači da se keramičko staklo na iPhone-u počinje grebati na nivou 6 i pokazuje dublje žljebove na nivou 7 na Mohsovoj skali izdržljivosti. Međutim, tokom savijanja uređaja, iPhone 15 Pro Max se odmah polomio za manje od 5 sekundi testa, uz minimalan pritisak.

Pukotina se pojavila odmah na poleđini uređaja, gde se staklo potpuno raspuklo i delovi su ispadali. Takođe je puklo i staklo na delu sa kamerom, što pokazuje da zadnja staklena ploča nije otporna na pritisak u stvarnim situacijama, kao što je slučajno padanje iPhone-a ili sedenje na njemu.

Jerry je iznenađen lošom izdržljivošću iPhone-a 15 Pro Max i zaključuje da je uređaj zaista pao na testu izdržljivosti. Savetuje korisnicima da, ako staklo na iPhone-u 15 Pro Max pukne, pošalju uređaj na popravku u Apple Store-u po ceni od 200 dolara.

Takođe je testirao standardni manji iPhone 15 Pro, i srećom, za razliku od svog većeg brata, manji iPhone 15 Pro prolazi test izdržljivosti bez oštećenja ili pukotina.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.