iPhone 16 donosi virtuelne tipke i brže osvežavanje ekrana?


Čak i pre nego što se slegla prašina oko lansiranja iPhone 15 serije, već postoje glasine o predstojećem iPhone 16 modelu. Novi izveštaj potiče od popularnog insajdera Digital Chat Station, koji nagoveštava neke uzbudljive funkcije za sledeću generaciju.

iPhone 16 serija navodno planira da zameni fizičke dugmadi virtuelnim čvrstim dugmadima, funkcijom o kojoj se već spekulisalo. Apple analitičar Ming-Chi Kuo je ranije predvideo sličnu funkciju za iPhone 15 Pro modele.

Inicialno se očekivalo da će iPhone 15 Pro modeli koristiti dva Taptic Engine-a kako bi simulirali pritiske na dugmad bez fizičkog kretanja, ali je analitičar Ming-Chi Kuo kasnije promenio ovu prognozu, sugerišući da će iPhone 15 Pro modeli zadržati fizička dugmad. Međutim, razmatranje virtuelnih dugmadi od strane Apple-a ukazuje da bi mogli biti uvedeni u iPhone 16 seriju.

Kruže glasine da Apple razmatra unapređenje brzine osvežavanja ekrana za svoje standardne iPhone modele, koji su do sada imali osvežavanje od 60Hz u modelima poput serija 13, 14 i 15.

Nadolazeći iPhone 16 možda će prekinuti ovaj trend i potencijalno ponuditi brzine osvežavanja od 90Hz ili 120Hz. Ovo unapređenje bi predstavljalo značajan skok za standardne modele, donoseći glatkije vizuelno iskustvo i bolje performanse ekrana.

Pored toga, iPhone 16 Pro serija možda će dobiti unapređenje kamere. Spekulacije ukazuju na 48MP glavni senzor kamere i 5x periskopski telefoto objektiv. Dynamic Island i opšti dizajn uređaja očekuje se da ostanu nepromenjeni. Nadolazeća serija takođe se očekuje da uključi Wi-Fi 7.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.