Microsoft će izbaciti WordPad iz Windows-a


Microsoft WordPad je osnovni uređivač dokumenata koji je prisutan od 1995. godine. Dolazi sa gotovo svim verzijama Microsoft Windows operativnog sistema, počevši od Windows 95. WordPad se uglavnom koristi za uređivanje tekstualnih dokumenata sa osnovnim formatiranjem. Nakon svih ovih godina stalnih ažuriranja i dodataka od strane Microsofta, nedavni izveštaji sugerišu da će WordPad biti ukinut. Hajde da istražimo ovu vest.

Nedavni post na X (ranije poznatom kao Twitter) profilu korisnika pod imenom Xeno ukazuje da WordPad više neće dobijati ažuriranja od strane Microsofta i da će biti uklonjen u budućim verzijama Windows operativnog sistema. U postu je dat link koji vas vodi na zvaničnu Microsoft veb stranicu gde su navedeni detalji. Još uvek nije potvrđeno kada će buduća verzija Windows-a biti objavljena, ali procurele informacije sugerišu da će Windows 12 verovatno biti izdan krajem 2024. godine.

Post takođe potvrđuje da kompanija preporučuje korišćenje Microsoft Word-a za bogato formatirane dokumente poput .doc i .rtf formata ili Notepad-a za jednostavne tekstualne dokumente poput .txt. Treba napomenuti da se Windows 12 trenutno razvija i očekuje se da donese značajna unapređenja platforme. To će nam pružiti dovoljno vremena da se prebacimo i naviknemo na različite uređivače teksta, kao što je MS Word (Microsoft Word).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.