Na YouTube stižu igrice


YouTube eksperimentiše sa igrama kao svojom narednom ponudom. Kompanija dodaje novu sekciju pod nazivom "Playables" na sajtu koja će uključivati igre koje se mogu igrati kako na desktop verziji sajta, tako i na mobilnim uređajima. Playables će se pojavititi samo za "ograničeni broj korisnika na početku", i trenutno nema liste naslova igara dostupnih u ovom trenutku.

9to5Google izveštava da jedna od igara koja će se pojaviti u novom YouTube Playables eksperimentu uključuje igru nazvanu "Stack Bounce", u kojoj se igrač bavi 3D lopticom koja skače preko prstenova koje treba razbiti sa preciznim klikovima. Ako ste čuli za ovu igru ranije, to je zato što je Google već nudi putem svoje usluge mini igara, GameSnacks.

Da biste proverili da li ste uključeni u eksperiment sa igrama, potražite novu sekciju "Playables" na YouTube pored sadržaja na početnoj stranici. Dodavanjem igara na YouTube znači da će sajt imati još jedan oblik zabave, pridružujući se kratkim video klipovima, filmovima, strimovanju video igara, muzici, TV usluzi, podcastima i drugim sadržajima.

YouTube nije jedini video platforma koja eksperimentiše sa igrama. Netflix takođe ulazi u svet video igara, a društvena medijska aplikacija TikTok takođe ima igre dostupne za ograničen broj ljudi i eksperimentisala je sa dozvoljavanjem korisnicima da igraju sa svojim gledaocima, kao i sa kvizom uživo sa novčanim nagradama.

Googleov najveći pokušaj ulaska u svet igara nestao je kada je u januaru obustavio svoju cloud streaming uslugu, Stadia, i planovi za Chromebook uređaje sa Nvidia hardverom izgleda da su otkazani. Neke od najigranijih Googleovih igara pojavljuju se kada se predstave ljudima na mreži, kao što je to slučaj sa Googleovim početnom stranicom i Doodle igrama. Ako igre počnu da se pojavljuju na YouTube dok korisnici pretražuju sadržaj, postoji dobra šansa da će ih neko igrati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.