Predstavljen Apple Watch Ultra 2


Na Apple-ovom godišnjem jesenjem događaju, kompanija je predstavila novu generaciju iPhone 15 serije, Watch Series 9, drugu generaciju Watch Ultra, i mnogo više. Apple Watch Ultra 2 dolazi kao naslednik prošlogodišnjeg modela. Za one koji nisu upoznati, to je flagship pametni sat kompanije koji je usmeren na avanturiste i ljubitelje aktivnosti na otvorenom. Apple izgleda da se bori protiv Garmin-a sa Watch Ultra modelima. Najnovija ponuda druge generacije donosi inkrementalna poboljšanja u odnosu na prethodnika. Hajde da pogledamo šta ovaj nosivi uređaj ima za nas.

Apple Watch Ultra 2 odmah se ističe svojim robusnim dizajnom sličnim prethodniku koji bi trebalo da izdrži oštećenja. Ima unibody kućište od titanijuma klase vazduhoplovstva sa kućištem od 49mm i izdignutom školjkom koja štiti ekran. Nosivi uređaj je odobren prema vojnom standardu MIL-STD 810H, takođe ima WR100 ocenu za vodootpornost i EN 13319 sertifikat, međunarodni standard za ronjenje. Ovo čini pametni sat idealnim za kajtsurfing, wakeboarding i ronjenje do 40 metara. Apple Watch Ultra 2 takođe ima mogućnost dvostrukog dodira (dodirivanjem kažiprsta i palca) za odgovaranje na pozive, pauziranje i nastavljanje tajmera i druge zadatke bez interakcije sa uređajem.

Apple Watch Ultra zadržava rotirajuću krunu i akcijski taster s desne strane, pri čemu potonji pruža brz pristup nekoliko funkcija. Ističe se Always-on Retina ekranom od čak 3.000 nita, što omogućava pregled u jakom sunčevom svetlu. Pametni sat ima tri mikrofona i adaptivno usmeravanje zvuka kako bi se poboljšala kvalitet poziva i smanjila buka u pozadini. Takođe koristi mašinsko učenje za smanjenje šumova vetra kako bi audio bio jasan.

Što se tiče zdravlja i fitnesa, Apple Watch Ultra 2 je opremljen monitorom pulsa zajedno sa senzorom za EKG i praćenjem nivoa kiseonika u krvi (SpO2). Bilo je mnogo slučajeva gde su Apple-ovi pametni satovi tačno detektovali atrijsku fibrilaciju i spasli živote korisnika. Nosivi uređaj ima i tracker menstrualnog ciklusa za žene sa termometrijom za bolje prognoze. Takođe ima dva senzora koji eliminišu unutarnji i spoljni uticaj na merenja kod žena. Osim toga, planiranje porodice može imati koristi od retroaktivnih procena ovulacije.

Apple Watch Ultra 2 ima višesistemski dual-frekventni GPS za spoljnu upotrebu. Tu su i profesionalne funkcije za trčanje i dubinomer za profesionalne plivače i ronioce. Uređaj ima i sirenu od 86 dB sa hitnim funkcijama kako bi drugi mogli da pronađu korisnika u slučaju da se izgube. Pametni sat takođe zadržava detekciju nesreće koja poziva hitne medicinske službe kada oseti tešku saobraćajnu nesreću i ako korisnik ne reaguje posle 10 sekundi.

Apple Watch Ultra 2 je opremljen novim S9 procesorom koji obećava značajna poboljšanja u performansama. Takođe ima čip za ultrawide-band tehnologiju druge generacije koji nudi unapređene mogućnosti za pronalaženje uređaja, precizno praćenje lokacije i bolju energetsku efikasnost. Najnoviji pametni sat navodno nudi 36 sati trajanja baterije pri normalnoj upotrebi i do 72 sata sa uključenom niskom potrošnjom energije. Što se tiče softvera, radi na watchOS10 koji uvodi nove gedžete, redizajnirane ikone aplikacija i Modular Ultra watchface koji će koristiti spoljni rub ekrana.

Apple Watch Ultra 2 nosi cenu od 799 dolara za verziju sa GPS + Cellular mogućnostima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.