Prvi drop testovi iPhone-a 15 Pro pokazuju da je titanijumsko kućište bila loša ideja


Sam Kohl iz AppleTrack-a doneo nam je prve testove pada za iPhone 15 dostupne na YouTube-u, i to iz Australije. Na osnovu njegovog videa, čini se da nove zaobljene titanijumske ivice ne pružaju bolju izdržljivost u testovima pada u poređenju sa izuzetno otpornim dizajnom iPhone 14 Pro.

Dok je ravni nerđajući čelik na modelu 14 apsorbirao veći deo udara, čini se da su zaobljeni titanijumski rubovi iPhone 15 Pro-a uzrokovali širenje udarca na prednje i zadnje staklo, uz stvaranje pukotina nalik paukovoj mreži.

Upoređujući titanijumske i nerđajuće čelične ivice direktno, čini se da nerđajući čelik na modelu 14 Pro brže pokazuje oštećenja i ogrebotine. Međutim, strukturna integritet pomaže telefonu da se bolje kotira u celini.

Osim prelaska sa ravne na blago zaobljene ivice, još jedan faktor je svojstvo nerđajućeg čelika kao materijala koji može delovati kao amortizer udara u mnogim slučajevima, savijajući se pod pritiskom. Titanijum je u poređenju krut, što znači da se svaki udarac mora rasporediti na druge delove uređaja.

U testu pada, dok je model 14 Pro ostao gotovo u savršenom stanju do samog kraja, staklo modela 15 Pro počelo je da se lomi otprilike do polovine sa pukotinama u uglovima. Nastavci padovi prouzrokovali su sve veće oštećenje stakla modela 15 Pro, na prednjoj i zadnjoj strani. Konačno, donji deo ekrana iPhone-a 15 Pro potpuno je zakazao (prikazivajući samo bele piksele), a zadnji kamera se potpuno odvojila od šasije.

Iako iPhone 15 Pro možda nije toliko otporan na pucanje kao model 14 Pro, ipak se dobro držao. Bilo je potrebno više padova na beton da bi se izazvale pukotine na staklu, a pokrivač od keramičkog stakla značio je da je trebalo još više vremena da se vidno slomi ekran.

Takođe, uvek morate uzeti u obzir da su testovi padova često nedovoljno naučno potkovani, i zaista vam je potrebno mnogo različitih ljudi koji će ponoviti rezultate ovakvih testova kako biste dobili jasnu sliku o performansama iPhone-a.

Pogledajte test pada u celosti ovde:

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.