Samsung: Preklopni telefoni popularniji od Note uređaja


Samsung-ova pionirska Galaxy Note serija prekinuta je 2020. godine kako bi se kompanija usmerila na Galaxy Fold model iz 2019. i Galaxy Z Flip iz 2020. godine. Ovo se možda činilo rizičnim potezom tada, ali se isplatilo - godišnja prodaja Samsung-ovih preklopivih telefona u Evropi sada je nadmašila stariju Note seriju.

Samsung Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5 su pušteni u prodaju u 38 evropskih zemalja 11. avgusta. Otkako su se pojavili, ova dva modela su premašila rane prodaje Galaxy Note serije, koja je takođe obično izlazila u avgustu.

Ovo nije samo privremeni trend - Samsung se poziva na procene stručnjaka iz industrije koji predviđaju da će se ove godine prodati preko 10 miliona Samsung preklopivih telefona (ovo uključuje Z Fold5 i Z Flip5, ali i starije modele).

"Naši najnoviji preklopivi telefoni prodaju se izuzetno brzo. Zapravo, godišnja prodaja naših preklopnih uređaja premašila je prodaju Note serije u Evropi", rekao je Benjamin Braun, glavni marketing direktor kompanije Samsung Europe na Samsung konferenciji za novinare održanoj na IFA Berlin 2023.

Kada pogledamo generaciju iz 2023. godine, Galaxy Z Flip5 je popularniji uređaj među Evropljanima - prodaje se u odnosu 70:30 u korist njega. Što se tiče boja, najpopularnije opcije za Flip su Grafite i Menta. Ono što lokalno stanovništvo zaista voli kod ovog telefona je FlexCam, koji vam omogućava više fleksibilnosti pri snimanju, čak i ako nemate stativ.

Boje izbora za Fold su Phantom Black i Icy Blue. Sa novom Taskbar funkcijom i najtanijim S Pen-om do sada, horizontalni preklopivi telefon je dočekan sa oduševljenjem na Starom kontinentu. Smatra se snagom produktivnosti, što je nekada bila odlika Galaxy Note serije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.