WhatsApp pokazuje novi korisnički interfejs


Ranije ovog meseca saznali smo da Meta radi na potpunom redizajnu WhatsApp aplikacije za Android kako bi je učinio modernom i preglednom. Tada smo imali priliku videti početni ekran redizajniranog korisničkog interfejsa, ali to je bilo otprilike sve. Sada, zahvaljujući izveštaju portala WABetaInfo, možemo videti još nekoliko elemenata novog dizajna aplikacije, uključujući početni ekran i prozor za četovanje u svetlim i tamnim režimima.

U prethodnoj procureloj informaciji videli smo da je Meta redizajnirala početni ekran WhatsApp aplikacije za Android tako što je učinila gornju traku aplikacije bezbojnom, premestila četiri glavne kartice - Chats, Status, Communities, and Calls - s vrha na dno, i dodala ikonu za profilnu fotografiju. Od tada, Meta je napravila još nekoliko promena u dizajnu početnog ekrana koji su deo najnovije beta verzije aplikacije (v2.23.20.10).

Kako možemo videti na slici koju je podelio WABetaInfo, Meta je uklonila ikonu sa tri tačke za opcije sa početnog ekrana. Stoga nije jasno kako će ljudi moći pristupiti funkcijama koje se u njoj nalaze. WhatsApp je takođe redizajnirao i promenio boje više ikona, uključujući one za pregledavanje ažuriranja i početak četa. Što se tiče početnog ekrana u tamnom režimu, izgleda mnogo bolje nego u trenutnoj verziji aplikacije, zahvaljujući bezbojnoj gornjoj traci i svetlećoj boji za balon za čet.

Što se tiče prozora za četovanje, Meta mu je dala isti tretman kao početnom ekranu tako što je učinila gornju traku bezbojnom. Ova promena ne samo da čini ekran za četovanje preglednim i modernim, već ga čini boljim i u tamnom režimu. WhatsApp je takođe zamenio ikone za prilaganje fajlova i pristup smajlijima. Dodatno, ikona za priloge sada je plus umesto spajalice, baš kao i u WhatsApp aplikaciji za iOS. Sveukupno, promene na prozoru za četovanje nisu toliko značajne kao na početnom ekranu.

Prema navodima portala, i ekran sa podešavanjima će imati redizajnirane ikone. Meta takođe radi na redizajnu WhatsApp aplikacije za iOS. Međutim, UI elementi u njoj biće dizajnirani da se uklope sa izgledom iPhone-ovog UI-a. Trenutno je novi UI u fazi razvoja i zato još nije dostupan za beta testere. Ceo proces redizajniranja mogao bi potrajati neko vreme. Stoga ne očekujemo da će biti dostupan široj javnosti ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.