Xiaomi beleži pad prodaje telefona


Xiaomi objavio kvartalni finansijski izveštaj i brojke nisu bile povoljne za period drugog kvartala 2023. Ukupan prihod je opao za 4%, pri čemu je poslovanje sa pametnim telefonima igralo ključnu ulogu u smanjenju broja. Između aprila i juna 2023, Xiaomi je prodao 15.8% manje uređaja u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Kompanija je navela da je nastavljeno oslabljeno globalno tržište kao glavni razlog za ovakav rezultat. Tokom tro-mesečnog perioda, Xiaomi je isporučio 32.9 miliona telefona (u poređenju sa 39.1 miliona prethodne godine), ostvarivši ukupan prihod od 36.5 milijardi CNY (nešto više od 5 milijardi dolara).

Izračunavanja su pokazala da je prosečna cena prodaje Xiaomi pametnog telefona blago porasla sa 1,081.70 CNY (148.80 dolara) na 1,112.20 CNY (154.37 dolara), pretežno zbog povećane prosečne cene u Kini.

Xiaomi i dalje ima nekoliko razloga za zadovoljstvo – zadržala je treće mesto globalno kao proizvođač i ostala druga u dva velika regiona – Evropi i Bliskom Istoku. Između aprila i juna, isporuke pametnih telefona su bile rangirane među prvih 3 u 51 zemlji i ostale među prvih 5 u još 10 tržišta.

Mesečni aktivni korisnici dostigli su 606 miliona, što predstavlja povećanje od 10.8% u odnosu na prethodnu godinu i takođe je postavilo novi rekord za kompaniju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.