Apple će pregrevanje iPhone-a 15 Pro rešiti softverskom nadogradnjom


Apple je najavio da će izdati ažuriranje iOS 17 kako bi rešio problem koji može doprineti izveštenom pregrevanju iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max uređaja, prema saopštenju kompanije koje je podeljeno danas sa MacRumors-om i novinarom Forbes-a David Phelan-om.

Apple takođe navodi da su neka nedavna ažuriranja trećih aplikacija preopteretila sistem i doprinela problemu pregrevanja. Izveštaj ukazuje da neke od ovih aplikacija uključuju Instagram, Uber i igricu Asphalt 9: Legends, a Apple sarađuje sa razvojnim timovima ovih aplikacija kako bi rešili problem. Dodaje se da je Instagram već uveo ispravku kao deo ažuriranja aplikacije koje je objavljeno u sredu.

Apple kaže da iPhone 15 Pro modeli mogu biti topliji nego što se očekivalo tokom prvih nekoliko dana nakon podešavanja ili vraćanja uređaja zbog povećane aktivnosti u pozadini. Ovo je standardno ponašanje za nove iPhone uređaje i predstavlja samo privremeno stanje.

Izjava kompanije Apple glasi:
"Identifikovali smo nekoliko uslova koji mogu uzrokovati da iPhone radi toplije nego što se očekivalo. Uređaj može delovati toplije tokom prvih nekoliko dana nakon podešavanja ili vraćanja uređaja zbog povećane aktivnosti u pozadini. Takođe smo pronašli bag u iOS 17 koji utiče na neke korisnike i koji će biti rešen ažuriranjem softvera. Još jedan problem uključuje neka nedavna ažuriranja trećih aplikacija koja dovode do preopterećenja sistema. Radimo sa timovima ovih aplikacija na ispravkama koje se trenutno objavljuju."

Bag će biti popravljen sa iOS 17.1, koji se trenutno nalazi u beta fazi i očekuje se da će biti pušten krajem oktobra. Sasvim je moguće da će Apple možda ranije ponuditi ispravku za bag putem manjeg ažuriranja, kao što je iOS 17.0.3.

Prema izveštaju, Apple neće smanjivati performanse čipa A17 Pro kao deo popravke vezane za temperaturu. Apple je takođe rekao da problem nije rizik po bezbednost i da neće uticati na dugoročne performanse pogođenih iPhone uređaja.

Apple je rekao da titanijumska konstrukcija i aluminijumski deo iPhone 15 Pro ne doprinose problemu pregrevanja, isključujući hardverski problem.

Nisu svi korisnici iPhone 15 Pro i Pro Max modela doživeli pregrevanje, i nije jasno koliko je korisnika ukupno pogođeno ovim problemom, ali se očekuje da će uskoro biti rešen.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.