Besplatna nadogradnja na Windows 10 više nije moguća


Microsoft je zatvorio jednu od rupa koja je omogućavala vlasnicima starijih računara da besplatno nadograde na Windows 10 i Windows 11. Ako posedujete računar sa Windows 7 ili Windows 8, moraćete kupiti novu licencu da biste nadogradili na ova dva najnovija operativna sistema kompanije Microsoft.

“Microsoftova besplatna ponuda za nadogradnju na Windows 10 / 11 završila se 29. jula 2016,” stoji u blog postu kompanije Microsoft koji datira od 20. septembra, a koji je otkrio Windows Central. “Putanja za instalaciju besplatne nadogradnje sa Windows 7 / 8 sada je uklonjena. Nadogradnje na Windows 11 iz Windows 10 i dalje su besplatne.”

Ranije je Microsoft omogućio korisnicima Windows-a 7 i 8 da tokom cele godine – do 31. jula 2016, godinu dana nakon lansiranja Windows 10 – iskoriste svoje postojeće Windows licence kao besplatan ulazak u Windows 10. Zatim je Microsoft omogućio korisnicima koji koriste asistivne tehnologije još jedan način; ako ste koristili čitač ekrana, na primer, imali ste vremena do kraja 2017. godine. Zatim je i ta rupa zatvorena.

Ono što Microsoft nikada nije rekao jeste da tranzicija sa Windows-a 7/8 zapravo nikada nije bila zatvorena. Korisnici su i dalje mogli, ako su želeli, da nadograde svoje starije računare na Windows 10. To je sada službeno zatvorena rupa.

Na neki način, ovo ima smisla. U jednom trenutku, tranzicija sa Windows-a 7 na Windows 8 pa na Windows 10 bila je relativno bezbolna. Međutim, Microsoft sada postavlja hardverska ograničenja za Windows 11, tako da bi broj ljudi koji bi uspešno prošli ovu tranziciju verovatno bio blizu nule.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.