Čak 87% američkih tinejdžera koristi iPhone


Još jedna potvrda da mladi jednostavno obožavaju iPhone stigla je, ovoga puta, rezultatima najnovijeg istraživanja investicione banke Piper Sandler.

Apple-ov pametni telefon je prvi izbor za tinejdžere i očigledno ni ekonomske recesije ne mogu da promene njihovo mišljenje i odvedu ih putem Androida (prema AppleInsider-u).

Za istraživanje je Piper Sandler uključio 9.193 tinejdžera širom Sjedinjenih Američkih Država, starosti 15,7 godina. Rezultati su sledeći: 87% tinejdžera u SAD-u poseduje iPhone, a 88% je izjavilo da namerava da kupi još jedan u budućnosti.

Prethodni izveštaj bio je u aprilu 2023. godine, i možete reći šta god želite o Generaciji Z, ali barem pokazuju izuzetnu vernost Apple-u: tada su brojke bile tačno iste, s 87% potvrde da su imali ili poseduju iPhone i 88% tvrdi da bi platili (svojim novcem, zar ne?) vrhunski iznos za još jedan.

Postoji razlika između izveštaja Piper Sandler-a između aprila i oktobra u vezi posedovanja pametnih satova. U aprilu, 35% ispitanih tinejdžera imalo je Apple Watch, što je samo povećanje u odnosu na 31% u oktobru 2022. godine.

Za oktobar 2023. godine, taj broj je opao na 34% tinejdžera u SAD-u koji poseduje pametan sat iz Apple-a. Ako bi 9.193 ispitanika istraživanja predstavljalo tačnu reprezentaciju ostalih tinejdžera u SAD-u, to bi značilo da ima oko 14 miliona Apple Watch-eva u upotrebi među mladima.

Apple je dominirao istraživanje u vezi plaćanja putem aplikacija - ovde nema iznenađenja. Apple Pay je bio prvi u novom izveštaju, s 42% ispitanika koji su ga koristili u mesecu pre postavljanja pitanja.

Što se tiče AR/VR uređaja, tendencija je u porastu: 31% tinejdžera sada poseduje VR uređaj, u odnosu na 29% u aprilu 2023. Međutim, stvarna upotreba VR uređaja je opala s oko 14% na oko 10%. Možda svi čekaju Vision Pro 2024? Ostaje da se vidi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.