Google Photos za Android sada automatski bekapuje sve RAW slike


Google Photos aplikacija sada automatski vrši bekapovanje svih RAW slika, prenosi 9to5Google. Na Pixel 8 telefonu koji je prethodno snimao RAW slike putem Pixel Camera aplikacije, ovaj izvor je primetio da Google Photos prikazuje obaveštenje koje kaže: "Nove RAW fotografije će se pojaviti u prikazu slika i sada će biti bekapovane." Postojeće RAW slike na uređaju se neće automatski uploadovati.

Kada kliknete na RAW fotografiju, takođe se automatski snima i uploaduje JPEG verzija u Google Photos. Ovo nije idealno ako često pravite RAW slike, jer su RAW fajlovi veći od JPEG fajlova i brzo mogu ispuniti vaš Google One prostor za skladištenje. Takođe, to će trošiti više podataka prilikom uploada.

Izvor takođe izveštava da uploadovana slika prikazuje se u glavnom "Photos" odeljku u Google Photos aplikaciji sa oznakom "RAW" u gornjem desnom uglu. JPEG fajl se smatra delom "Burst" (serije slika), i prekidač se pojavljuje pri dnu kada otvorite RAW fajl, omogućavajući vam da prebacujete između JPEG i RAW verzija.

Kada pregledate RAW fajl, imate opcije "Postavi kao glavnu sliku" i "Zadrži samo ovu sliku", dok JPEG prikazuje opcije "Izvezi ovu sliku" ili "Zadrži samo ovu sliku".

Ako imate ograničen prostor na Google One za skladištenje, preporučuje se da slikate samo u JPEG formatu, budući da ne postoji jednostavan način za ograničavanje automatskog uploadovanja RAW slika u Google Photos.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.