iOS 17.1 stiže do 24. oktobra sa ispravkom SAR vrednosti za iPhone 12 u Francuskoj


Francuska regulatorna agencija za frekvencije, ANFR, najavila je da će Apple objaviti ažuriranje, najverovatnije iOS 17.1, do 24. oktobra, koje će rešiti problem visokih vrednosti Specifične Absorpcione Stope (SAR) na iPhone 12 uređajima u Francuskoj. Ova SAR vrednost predstavlja meru apsorpcije energije od strane tela tokom upotrebe uređaja.

Problemi su nastali kada je ANFR zabranila prodaju iPhone 12 uređaja u Francuskoj zbog visokih SAR vrednosti. Apple je obećao softversko rešenje, a francuske vlasti su odobrile ažuriranje krajem prošlog meseca. Nakon 24. oktobra, očekuje se da problem visokih SAR vrednosti na iPhone 12 uređajima u Francuskoj neće više biti prisutan.

Međutim, postoji određeni nedostatak u vezi sa ovim ažuriranjem. Visoke SAR vrednosti su registrovane zbog funkcije detekcije da li je telefon blizu tela koja se nalazi u iOS-u. Ovo je povećavalo snagu emitovanja kada telefon nije bio prislonjen uz telo. Ova funkcionalnost će sada biti onemogućena u Francuskoj, što može uticati na lošiju konektivnost uređaja u oblastima sa slabim signalom.

Pored toga, iOS 17.1 donosi i niz drugih poboljšanja, uključujući sistem favorita za Apple Music, podršku za AirDrop preko interneta, nove opcije za stanje banke i kartice u Wallet aplikaciji, indikator dinamičnog svetla blica, podršku za Nintendo Switch N64 kontroler, unapređenja za Photo Shuffle na zaključanom ekranu i neke funkcije Action Button-a koje će biti onemogućene dok je iPhone u džepu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.