iPhone 15 koristi isti 5G modem kao i iPhone 15 Pro, iako koristi stariji A16 Bionic Čip


Iako su Pro modeli iPhone-a dobili novi čip ove godine, osnovni uređaji zadržali su prošlogodišnji A16 čip. Mnogi su pomislili da je Apple jednostavno iskoristio matične ploče iPhone-a 14 Pro i Pro Max kako bi kreirao nove standardne modele. Međutim, čini se da to nije slučaj.

Prema vodećem tehničaru za rastavljanje u iFixit-u, Shahram Mokhtari, iPhone 15 ima Qualcomm Snapdragon X70 modem. Ovo je isti modem koji se koristi u iPhone 15 Pro i donosi nekoliko značajnih unapređenja u odnosu na X65 modem koji se koristi u iPhone-u 14. Modem je navodno energetski efikasniji i pruža bolje prihvatanje signala na većim udaljenostima.

To znači da Apple nije jednostavno reciklirao matičnu ploču iPhone-a 14 Pro kako bi kreirao iPhone 15. Umesto toga, redizajnirali su i nadogradili neke unutrašnje komponente.

Međutim, unutrašnjost iPhone-a 15 i dalje je veoma slična iPhone-u 14 uopšteno. iFixit je uređaju dao ocenu popravljivosti 4 od 10, jer Apple često uparuje delove sa softverskim komponentama, što ih čini teškim za popravku.

S unapređenim unutrašnjim komponentama, iPhone 15 i 15 Plus podržavaju nove funkcije poput pomoći na putu putem satelita i detekcije sudara. Takođe dele najnoviji Apple UWB čip s iPhone-om 15 Pro i Pro Max, iako je "Thread networking technology" za potencijalno unapređeno integrisanje s uređajima pametnog domaćinstva ekskluzivno rezervisana za modele sa A17 Pro čipom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.